Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ταξίδι της Δέσποινας Σαραφείδου με τη «Μήδεια∙ μηδέν στο κόκκινο» και την «Kassandra» στη Σλοβακία και στην Πολωνία

Η Δέσποινα Σαραφείδου (Βραβείο Κουν Ερμηνείας 2018) ταξίδεψε αυτή την εβδομάδα με δύο μονολόγους, παραγωγές της εταιρείας θεάτρου 1+1=1, στη Σλοβακία και στην Πολωνία.

Στη Σλοβακία, καλεσμένη του θεάτρου Divadlo Kontra, θα παρουσιάσει τη  «Μήδεια∙ μηδέν στο κόκκινο» και την «Kassandra – A stand up tragedy in Broken English», ενώ στην Πολωνία θα παρουσιάσει τη «Μήδεια∙ μηδέν στο κόκκινο», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ T1A: Strefa VIP, έπειτα από πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού «Weglin».

«Μήδεια∙ μηδέν στο κόκκινο»

Το κείμενο εμπνέεται από το μύθο που προϋπήρχε του Ευριπίδη, όπου η Μήδεια θυσιάζει τα παιδιά της στην Ήρα για να τα σώσει από την οργή του όχλου, προσφέροντάς τους έτσι την αθανασία. Έργο βαθιά πολιτικό και αντιρατσιστικό, φέρνει σε αντιπαράθεση τον κόσμο της Φύσης και τον κόσμο των αστών. Γραμμένο σε στίχο, παρουσιάζει δύο όψεις της Μήδειας (τη μάγισσα, που μαντεύει το μέλλον, και τη γυναίκα που βιώνει το ζοφερό παρόν) και τη μεταξύ τους σύγκρουση, με την ακρίβεια αλλά και την ελευθερία στη μουσικότητα που δίνει η παρτιτούρα.

Ανέβηκε στο θέατρο Φούρνος το 2018. Παρουσιάστηκε επίσης στο Φεστιβάλ Μονοδράματος «Monofest ’18 Tiyatro Medresesi» (Τουρκία, 2018) και στο Φεστιβάλ Βόλου, το 2019.

«Μήδεια∙ μηδέν στο κόκκινο»

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Εικαστική επιμέλεια: Σοφία Διονυσοπούλου

Στέμμα, κρινολίνο: Alexander Collections

Μουσική επιμέλεια: Μαρίνα Μέντζου

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γερακίτης

Επικοινωνία: Κατερίνα Γρυλλάκη

Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου

Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου 1+1=1

Video trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vksR8vL1dtg

Fb: https://www.facebook.com/Medearedemptiness/

«Kassandra – A stand up tragedy in Broken English»

Η «Kassandra – A stand up tragedy in Broken English», εμπνευσμένη από την πολυπολιτισμική Αθήνα και γραμμένη για τη Δέσποινα Σαραφείδου από  τον Sergio Blanco, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Σαραφείδου – Ευαγγελίας Ανδριτσάνου, πρωτοανέβηκε το 2011 στο μπαρ Άνθρωπος στο Μεταξουργείο. Έκτοτε, έχει παιχτεί στη Νέα Υόρκη και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Η.Π.Α., Αλβανία, Ελβετία, Κόσοβο, Τσεχία, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία, Ισπανία, Τουρκία).

Βραβεία:

Bραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Φεστιβάλ Apollon, 2011)

Βραβείο Καλύτερης Διαδραστικής Περφόρμανς (Φεστιβάλ MonoAkt, 2012)

Βραβείο Ερμηνείας Actor of Europe 2012 (Φεστιβάλ Actor of Europe, 2012)

Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας σε Trans Ρόλο (3rd Queer Theatre Awards, 2014)

Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Κειμένου (3rd Queer Theatre Awards, 2014)

Η Kassandra ξετυλίγει την Οδύσσειά της, φορώντας κόκκινες γυαλιστερές μπότες. Με τα σπαστά αγγλικά της, μιλάει για τη δική μας αναζήτηση νοήματος και ελπίδας. Πόλεμος, εξουσία, κερδισμένοι και χαμένοι, σεξ, χιούμορ και σαρκασμός. Ευριπίδης και Bugs Bunny, Abba, Manchester United και Σκάρλετ Ο’Χάρα. Η απόσταση μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, ηθοποιού και θεατή, χώρου και λόγου καταρρέει.

«Kassandra – A stand up tragedy in Broken English»

Κείμενο: Sergio Blanco

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαραφείδου – Ευαγγελία Ανδριτσάνου

Επιμέλεια κοστουμιών: Λουκία Μινέτου

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Τσόνογλου

Φωτογραφίες – Επιμέλεια φωτισμού: Δημήτρης Γερακίτης

Οπτική επικοινωνία: Dennis Spearman

Trailer: Χρήστος Μουρούκης

Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου

Ομάδα παραγωγής: Λαρίσα Βέργου, Θόδωρος Καγκελάρης, Θάνος Κάππας, Αλέξης Καρατζάς, Ελένη Καρρά, Χριστίνα Κούλη, Δήμητρα Νικολοπούλου, Ελένη Πανίτσκα, Τζένη Παρασκευοπούλου, Αννέτα Πυλαρινού, Αντώνης Ροκάκης, Γραμματούλα Σταυρακούδη, Μαρία-Ξένια Στυλιανού

Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου 1+1=1

Video trailer: http://www.youtube.com/watch?v=3RdGJWs5EKM&feature=youtu.be

fb: https://www.facebook.com/KassandraGR