Τους στόχους και τα όνειρά τους στην κάμερα της RUN ON ART εκμυστηρεύονται Κύπριοι καλλιτέχνες σε μια παραγωγή που ακολουθεί την πορεία τους και συναντιέται με το δημιουργικό τους σύμπαν. Ο φακός εστιάζει σε δέκα εικαστικούς οι οποίοι γίνονται πρωταγωνιστές αντίστοιχων συνεντεύξεων-ψηφιακών σποτ.

Τα σποτ αυτά, που στοχεύουν να αποτελέσουν το ξεκίνημα ενός εγχειρήματος προβολής της Kυπριακής σύγχρονης τέχνης, με την υποστήριξη ενός δικτύου ανθρώπων και οργανισμών, εστιάζουν στην παρουσίαση και την ανάδειξη του εγχώριου πολιτιστικού πλούτου εντός και εκτός συνόρων, και ταυτόχρονα αποτελούν ενημερωτικό αλλά και εκπαιδευτικό υλικό για σχολεία, πανεπιστήμια και χώρους τέχνης.

Από πού πηγάζει η έμπνευση; Πώς λειτουργεί ένας καλλιτέχνης στο στούντιο του; Ποια τα μέσα, τα υλικά, οι αναζητήσεις; Οι απαντήσεις τους φτάνουν με απλότητα και αμεσότητα στο κοινό.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Γιωρκάτζης, Αναστασία Μηνά, Pashias, Δημήτριος Οικονόμου, Ελένη Παναγίδου, Ελένη Φυλά, Λευτέρης Τάπας, Μαριάννα Κωνσταντή, Μαρίνα Γεραλή και Χρίστος Μιχαηλίδης.

Director του project είναι η Έφη Σπύρου, στην οποία ανήκει και η ιδέα. Στην εικαστικό που ζει και εργάζεται στην Αθήνα ανήκει και η πρωτοβουλία της Run On Art, μία πρωτοβουλία για την υποστήριξη και την προώθηση του σύγχρονου καλλιτεχνικού έργου με καινοτόμους τρόπους.

Η πρώτη προβολή έγινε στο Cyprus Short Film Day, 17 Νοεμβρίου, στο Mayfair Hotel, Λονδίνο. Το project φιλοξενείται στα 25α Γενέθλια του HELLENIC CENTRE, 29-30 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο.