Τζόνσον: Να τερματίσει ο Ερντογάν την επίθεση στη Συρία και να αρχίσει διάλογο

«Η Βρετανία δεν μπορεί να υποστηρίξει την στρατιωτική επιχείρηση»

Να τερματίσει την επίθεση στη Συρία και να ξεκινήσει διάλογο κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο βρετανός πρωθυπουργούς Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στον τούρκο πρόεδρο ότι η Βρετανία διατηρεί «σοβαρές ανησυχίες» για την πολεμική δραστηριότητα της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και τον κάλεσε να τερματίσει την επίθεση και να ξεκινήσει διάλογο.

«Εξέφρασε την σοβαρή ανησυχία του Ηνωμένου Βασιλείου για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, η οποία, είπε, θα επιδεινώσει περαιτέρω την ανθρωπιστική κρίση εκεί και θα υπονομεύσει την πρόοδο που έχει συντελεσθεί κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που ο βρετανός πρωθυπουργός είχε με τον Ερντογάν απόψε.

«Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να υποστηρίξει την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας. Κάλεσε τον πρόεδρο να τερματίσει την επιχείρηση και να ξεκινήσει διάλογο. Είπε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι διεθνείς εταίροι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός».

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk