«Ερείπια» οι φοιτητικές εστίες

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν οι περισσότερες από αυτές, ενώ οι φοιτητές κάνουν λόγο για εσκεμμένη υποβάθμισή τους προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Αποκαλυπτικό φωτογραφικό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ»

Τη στιγμή που πολλές οικογένειες ανά την Ελλάδα κινούνται στους φρενήρεις ρυθμούς της εύρεσης του κατάλληλου καταλύματος για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών (οι οποίοι μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και εν συνεχεία της επίπλωσης και του εξοπλισμού τους, χιλιάδες άλλοι νέοι και νέες καλούνται να αντιμετωπίσουν την – τουλάχιστον – αποκαρδιωτική πραγματικότητα των φοιτητικών εστιών.

Παρότι οι ημέρες που απομένουν μέχρι την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου είναι λιγοστές και η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου βρίσκεται στην κορύφωσή της, ελάχιστα – αν όχι απολύτως τίποτα – φαίνεται να έχουν γίνει για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εστιακών φοιτητών.

-Αποκαλυπτικές οι εικόνες από την αυτοψία που πραγματοποίησαν «ΤΑ ΝΕΑ» στις εστίες

-Τριτοκοσμικές καταστάσεις: Χωρίς θέρμανση τον χειμώνα, χωρίς σίτιση σε περιόδους εξεταστικής. Διαλυμένοι τοίχοι και τουαλέτες, σπασμένες βρύσες

-Καταγγελίες φοιτητών για ύποπτα συμφέροντα πίσω από την εγκατάλειψη

-«Αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε ακόμα και το νερό μας»

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Παρασκευής

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk