Με φωνή που σπάει και πόνο που δεν κρύβεται, η κόρη του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό, περιγράφει το εφιαλτικό πρωινό που της άλλαξε τη ζωή. Λίγες ώρες πριν από τη δίκη, που ξεκινά την Παρασκευή, για την υπόθεση η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο, η Γιώτα – Μαρία Φλώρου αποκαλύπτει λεπτομέρειες που σοκάρουν.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα μπορέσω να είμαι στον ίδιο χώρο με τον άνθρωπο που μου στέρησε τον πατέρα. Δεν είχε κανένα δικαίωμα» δηλώνει η Γιώτα – Μαρία στο STAR.

Ένας χρόνος έχει περάσει από το εφιαλτικό πρωινό κατά το οποίο ο πατέρας της Γιώτας – Μαρίας έπεσε από τα πυρά του επί 25 χρόνια φίλου του, έξω από το γκαράζ του σπιτιού τους.

Η περιγραφή της κόρης του Βασίλη Φλώρου είναι ανατριχιαστική: «Ξαφνικά, όπως διαβάζω, ακούω συνεχόμενους κρότους. Υπήρχε μια παύση μερικών δευτερολέπτων. Πηγαίνω στο μπαλκόνι, κοιτάζω από κάτω και βλέπω τον πατέρα μου γεμάτος στα αίματα».

«Δεν έχει ελαφρυντικό. Μου στέρησε τον πατέρα μου»

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο καθ’ ομολογίαν δράστης, κατασκευαστής στο επάγγελμα, θα έρθει αντιμέτωπος με τη σύζυγο και τα παιδιά του Βασίλη Φλώρου.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείς να πατήσεις τη σκανδάλη τόσες φορές και να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, ειδικά κάποιον που σε έχει βοηθήσει. Ηρθε αυτός ένα πρωί και μας διέλυσε. Κοίταξε όχι με μία, όχι με δύο, αλλά με πέντε τουλάχιστον βολίδες να τον σκοτώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που ζητώ είναι η παραδειγματική τιμωρία για αυτό που μας έκανε. Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Δεν υπάρχει κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα. Είμαστε κάθετοι σε αυτό. Ο πατέρας μου είναι η αδυναμία μου και μού τον στέρησε. Δεν είχε κανένα δικαίωμα».

«Η πρώτη βολίδα ήταν τυφλή. Δεν θα μπορούσε δηλαδή να ξέρει αν ήταν μόνος ο μπαμπάς μου στο αμάξι ή αν υπάρχουν κι άλλοι. Και από τη στιγμή που άνοιξε πυρ, δεν υπήρχε περίπτωση μετά να σταματήσει. Αν ήμουν εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος μέσα, θα μας είχε σκοτώσει», δηλώνει χαρακτηριστικά η Γιώτα – Μαρία.

Όπως αποκάλυψε, επί ένα χρόνο έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, καθώς δεν μπορούσε να αγκαλιάσει τον πατέρα της, να τον έχει κοντά της.

Πώς έγινε η δολοφονία

Όπως είχε καταθέσει ο ίδιος ο δράστης, όταν συνελήφθη από την αστυνομία, σχεδίασε τη δολοφονία και πήγε στο σπίτι του Φλώρου αποφασισμένος να του αφαιρέσει τη ζωή.

Ο λόγος, όπως ισχυρίζεται ο δολοφόνος, ήταν ότι το θύμα τού χρωστούσε 300.000 ευρώ και να τα επιστρέψει. Ο Βασίλης Φλώρος είχε απευθυνθεί, μάλιστα, στη δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ο δράστης και να δικαιωθεί ο Φλώρος ύστερα από οκτώ χρόνια που διάρκεσε η υπόθεση.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, όταν ο Φλώρος βγήκε από το γκαράζ του σπιτιού του για να μεταβεί στα ΚΤΕΛ και να στείλει δέμα στο γιο του, που ήταν φοιτητής στην Πάτρα, ο δράστης τον περίμενε εκεί και τον δολοφόνησε, πυροβολώντας τον πάνω από 3 φορές.

Αμέσως μετά έφυγε ψύχραιμα, πέταξε τα ρούχα του στους κάδους, το όπλο στον υπόνομο και πήγε σε μνημόσυνο συγγενή του. Συνέχισε κανονικά τη ζωή του ώσπου στις 26 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία τον συνέλαβε. Αφού ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, καθώς φέρεται να είχε αυτοκτονικές τάσεις.