Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Μπαλάσκας

«Δεν είπα σκουπίδια ανθρώπους, αλλά συμπεριφορές»

Προσπαθεί να τα «μαζέψει» ο Σταύρος Μπαλάσκας μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τις δηλώσεις του σχετικά με την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ σχετικά με «ηλεκτρική σκούπα που θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια» προκάλεσαν ακόμα και την οργή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος έδωσε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ.

«Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πολύ καλά έκανε και διέταξε ΕΔΕ μετά από όλη αυτήν την επίθεση που έγινε από μερικά ΜΜΕ, εφημερίδες και σάιτ. Από εκεί και πέρα καλό είναι μερικές φορές να διευκρινίζεται τι ακριβώς έχει συμβεί έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι και να υπάρχει μια πολυπρισματική διαφάνεια», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο STAR, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μιλούσε ως εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, αλλά εξέφρασε την άποψή του.

«Ποτέ δε θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια», είπε ο κ. Μπαλάσκας. «Αν δει κάποιος όλη τη δήλωσή μου θα καταλάβει, γιατί μιλάω για δημοκρατικότητα, λέω ότι οι συνάδελφοί μου έκαναν εξαίρετα τη δουλειά τους, μιλάω για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, τους πρόσφυγες, και αν ανατρέξει κάποιος στο Internet θα δει πολλές δηλώσεις μου αντιρατσιστικού χαρακτήρα για αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ακόμη στο STΑR.

Αναφορικά με την επίμαχη λέξη που χρησιμοποίησε σχετικά με την επιχείρηση στα Εξάρχεια- «σκουπίδια»- ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε ότι αναφερόταν σε συμπεριφορές και όχι σε ανθρώπους. «Δυστυχώς, κάποιοι προσπάθησαν, προφανώς για πολιτικούς λόγους- στους οποίους εγώ δεν υπόκειμαι, γιατί δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε πολιτικό πρόσωπο- να δημιουργήσουν μια κατάσταση, η οποία ενδεχομένως να τους χρησίμευε αλλού. Κακώς το έκαναν αυτό διότι εννοώ ότι υπάρχουν συμπεριφορές σκουπίδια και φαίνεται αυτό από τη δήλωσή μου αν κάποιος τη δει ολόκληρη», ανέφερε. «Ποτέ δεν θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια», δήλωσε ακόμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk