Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τις προσλήψεις έξω από το υπ. Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει σήμερα Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί σήμερα Δευτέρα 26/08/2019, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με αίτημα να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα των αιτήσεων για όλους τους αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών» οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας αλλά ούτε και να μείνουν εντελώς εκτός πινάκων, γεγονός που θα τους βγάλει στην ανεργία.

Στα κύρια αιτήματά τους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση τον Σεπτέμβριο, η προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας καθώς και η κατάργηση του ν.4589/2019, η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση αλλά και η πραγματοποίηση 33.000 μόνιμων διορισμών, με στόχο την κάλυψη των στοιχειωδών τουλάχιστον αναγκών στα σχολεία.

Παράλληλα, το άνοιγμα του πληροφοριακού συστήματος ΟΠΣΥΔ ζητούν οι αναπληρωτές προκειμένου να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία της τελευταίας χρονιάς και να μη χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας.

Το Υπουργείο Παιδείας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων -εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ- πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του ν. 4589/2019».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk