Αυτοδιοικητικά θέματα που αφορούν τις υποδομές στο πρώτο λιμάνι της χώρας καθώς και μια σειρά ζητημάτων οργάνωσης του δήμου συζήτησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών όπου έκαναν μια εξειδίκευση στα θέματα του Πειραιά.

«Πρόκειται για κλασσικά αυτοδιοικητικά θέματα αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων που εκκρεμούσαν και δεν επιλύθηκαν τα περασμένα χρόνια από την κεντρική Κυβέρνηση», είπε ο Δήμαρχος Πειραιάς και τόνισε «θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε να παρθούν γρήγορα οι αποφάσεις για να προχωρήσουμε. Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Νομίζω είναι χρήσιμες αυτές οι συναντήσεις, ως ο αρμόδιος υπουργός για την Αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών και ως ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον Πειραιά, μπορεί να μας βοηθήσει και να μας διασυνδέσει και με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία ώστε να προχωρήσουμε και να επιλυθούν θέματα που εκκρεμούν τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια και αφορούν τον Δήμο Πειραιά».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. «Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ανάπτυξή του. Μια ανάπτυξη που πρέπει να γίνει με σεβασμό στα δικαιώματα και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, οι οποίοι πρέπει να είναι και οι πρώτοι ωφελημένοι από την ανάπτυξη του λιμανιού»,. τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε:  Ο κ. Δήμαρχος μου έθεσε μια σειρά ζητήματα που αφορούν θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών και διοικητικής διευκόλυνσης του Δήμου και των υπηρεσιών του για τα οποία νομίζω ότι εξαιρετικά σύντομα θα έχουμε αυτά που χρειάζεται ο Δήμος του Πειραιά».