Μπλακ άουτ σημειώνεται στον Πόρο λόγω της πρόσκρουσης του «μοιραίου» ιδιωτικού ελικοπτέρου σε καλώδια της ΔΕΗ, καθώς πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο.

Από την πρώτη στιγμή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες.

Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

«Τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά.

» Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα.»

» Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του ο ΔΕΔΔΗΕ.