Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υπουργείου Υγείας στο θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Λήμνου, εξαιτίας της οποίας η μία και μοναδική παθολόγος του νοσηλευτικού ιδρύματος βρίσκεται σε εφημερία επί 32 συνεχόμενες μέρες.

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από το υπουργείο Υγείας, με απόφαση του υπουργού Βασίλη Κικίλια, προκηρύσσονται άμεσα τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών παθολόγων που θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Επιπλέον, για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών, αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο ιατρούς παθολόγους, διάρκειας δύο μηνών.

«Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε εκτίμηση των αναγκών, ιδιαίτερα των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, και στον επανασχεδιασμό κινήτρων για την αντιμετώπισή τους» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό

Έπειτα από καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Λήμνου και της ίδιας της παθολόγου, ήρθε στο φως η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο του νησιού.

Η παθολόγος που εργάζεται πάνω από ένα μήνα χωρίς ρεπό αναφέρει ότι βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης. Μάλιστα, λόγω του φόρτου εργασίας της, δεν μπορεί να διενεργεί τις χημειοθεραπείες για τους καρκινοπαθείς. Έτσι, αυτοί αναγκάζονται να ταξιδεύουν είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη.

Για το συμβάν, διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Λήμνου.