Στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters προκρίθηκαν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ, με τον Σέρβο να κερδίζει σαν σε… προπόνηση τον Τέιλορ Φριτζ (6-3, 6-0) και τον Ισπανό να ξεπερνάει σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (6-4, 6-1).

O Τζόκοβιτς μετά τη δύσκολη επικράτηση στον δεύτερο γύρο επί του Φίλιπ Κολσράιμπερ, επέστρεψε σε υψηλές πτήσεις και χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα πήρε το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης. Ο Τέιλορ Φριτζ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να φανεί ανταγωνιστικός, με τον Αμερικανό τενίστα να υποκλίνεται στο μεγαλείο του «Νόλε».

To No 1 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε τις 201 νίκες στις χωμάτινες επιφάνειες σε όλη την καριέρα του και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, που απέκλεισε δύσκολα τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 σετ.

Τον δρόμο που χάραξε ο Σέρβος ακολούθησε και ο Ναδάλ. Ο Ισπανός είχε σαφώς πιο δύσκολο έργο, καθώς αντιμετώπισε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, αλλά παρόλα αυτά πήρε με σχετική άνεση την πρόκριση στην επόμενη φάση του χωμάτινου Masters. Ο Ματαντόρ, ο οποίος έφτασε τις 17 σερί νίκες στο Monte Carlo, θα είναι ο Αργεντινός Γκουίντο Πέγια, ο οποίος απέκλεισε τον Μάρκο Τσετσινάτο με 2-1 σετ.