• Αναζήτηση
 • Νύχτα τρόμου στο Στρασβούργο – Ενοπλη επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σε χριστουγεννιάτικη αγορά

  Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεση είναι 29χρονος γεννημένος στο Στρασβούργο και χθες το πρωί είχε διαφύγει από έρευνα στο σπίτι του

  Η γαλλική αστυνομία έχει παγιδεύσει τον δράστη της επίθεσης η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου και άνδρες της ανταλλάσσουν πυρά μαζί του, δήλωσε πριν από λίγο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

  Ο δράστης φέρεται να είναι 29χρονος με βαρύ ποινικό μητρώο, ιδίως για κλοπές, ο οποίος βρισκόταν σε «λίστα παρακολούθησης» των γαλλικών αρχών.

  Το σπίτι του ερευνήθηκε από αστυνομικούς νωρίτερα την Τρίτη εντός των ορίων έρευνας για ληστεία, ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία.

  Ο απολογισμός των νεκρών της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία διαπράχθηκε την Τρίτη περί τις 20:00 (τοπική ώρα), αυξήθηκε σε τουλάχιστον 4 νεκρούς, ανέφερε στο Reuters πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

  Νωρίτερα, άλλη πηγή προσκείμενη στην αστυνομία δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρισκόταν σε εξέλιξη «ανταλλαγή πυρών στη συνοικία» όπου «είχε περιοριστεί» ο ύποπτος ενώ είχε δώσει διαφορετικό απολογισμό θυμάτων με 2 νεκρούς και 11 τραυματίες, 7 σε σοβαρή κατάσταση και 4 ελαφρύτερα τραυματίες.

  Πριν τραπεί σε φυγή, ο δράστης τραυματίστηκε από τα πυρά περιπόλου του στρατού.

  Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ενεργοποίησε το διυπουργικό κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσεων, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ματινιόν.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk