Σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στη Μόσχα η FIFA γνωστοποίησε πως από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έχει υπάρξει ούτε ένας έλεγχος ντόπινγκ θετικός από του 2.700 που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

«Δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης σε αυτό το στάδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της FIFA.

«Κάθε συμμετέχων παίκτης υποβλήθηκε σε τουλάχιστον έναν έλεγχο, μερικοί σε περισσότερες», δήλωσε ο υπεύθυνος διοργανώσεων της FIFA Κόλιν Σμιθ και πρόσθεσε: «Υπάρχει επίσης έλεγχος σε τουλάχιστον τέσσερις παίκτες για κάθε αγώνα και τα δείγματα στη συνέχεια αποστέλλονται για εξέταση σε εργαστήριο στην Ελβετία, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία παραβίαση του κώδικα αντιντόπινγκ σε αυτό το στάδιο».

Ο ίδιος έκανε αναφορά σε ένα «πολύ ολοκληρωμένο πρόγραμμα» αντιντόπινγκ, για το οποίο είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τη διαδικασία που ακολουθεί το σχεδιασμό που έχουμε κάνει».

Ο πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής Αλεξέι Σορόκιν, που ρωτήθηκε σχετικά με τις επιτυχίες της ρωσικής ομάδας η οποία κατάφερε με δύο νίκες να περάσει στη φάση των «16», είπε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα η οποία έφθασε στους «16» και ήδη τα μέλη της έχουν υποβληθεί σε αντιντόπινγκ κοντρόλ αρκετές φορές. Είμαστε χαρούμενοι για την πορεία της και δεν αποτελεί έκπληξη για μας γιατί προετοιμάζεται μήνες τώρα για την διοργάνωση και υπάρχουν μεγάλα κίνητρα».