Ο Φερνάντο Ιέρο καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» και να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες στην Ισπανία μετά την απομάκρυνση του Γιουλέν Λοπετέγκι.

Ο νέος τεχνικός των «φούριας ρόχας» σε δηλώσεις του μια μέρα πριν τον κρίσιμο αγώνα με την Πορτογαλία επεσήμανε ότι έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρχε χρόνος για προετοιμασία. Άλλωστε προσλήφθηκε δύο μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ…

«Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος για προετοιμασία, αλλά τώρα είμαστε εδώ και θέλουμε να πετύχουμε» τόνισε αρχικά ο Ιέρο και πρόσθεσε: «Αυτό δεν θα αλλάξει και θα δούμε την ίδια παλιά Ισπανία, αυτή που θέλει να πάρει την πρωτοβουλία μέσα στο γήπεδο».

Όσον αφορά την Πορτογαλία, ο Ιέρο επεσήμανε: «Γνωρίζουμε ότι η Πορτογαλία έχει μια μεγάλη ομάδα και είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Τέλος, ο νέος προπονητής της Ισπανίας παραδέχθηκε ότι έχει αμέριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες του: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και τη δουλειά που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια. Έχουμε τρεις μεγάλους τελικούς, ο πρώτος είναι αύριο και έπειτα δύο ακόμα. Αυτό είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και πρέπει να το απολαύσουμε και να το κερδίσουμε. Οι παίκτες πρέπει να παίζουν με πάθος και από εκεί θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε» τόνισε ο τεχνικός των «φούριας ρόχας».