Η αρχιτεκτονική ενός θαλάσσιου κέντρου συνήθως στηρίζεται γύρω από το βασικό στοιχείο του νερού, είτε όσον αφορά τα χρώματα της κατασκευής, είτε ως προς τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται εκεί. Η Κοπεγχάγη με τη βοήθεια του ιαπωνικού σχεδιαστικού γραφείου, Kengo Kuma and Associates θα αποκτήσει ένα εκθαμβωτικό θαλάσσιο κέντρο που θυμίζει χαμάμ της Μέσης Ανατολής.

Εσωτερικές πισίνες πρόκειται να πλαισιωθούν από μεγάλες πυραμίδες, κατασκευασμένες από τούβλα. Εκτός από τις πισίνες, προβλέπεται να κατασκευαστούν και εξωτερικά λουτρά, ενώ οι θαμώνες που θα απολαμβάνουν εκεί το λουτρό τους, ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγευτική θέα της θάλασσας. Η πρόσβαση από το ένα σημείο του κέντρου στο άλλο θα γίνεται από διάφορες κατευθύνσεις.

Γυμναστήριο και αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι οι επιπρόσθετες παροχές του κέντρου. Η γυάλινη βάση του κτιρίου θα φτάσει τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα και θα χαρίζει πανοραμική θέα στο λιμάνι, ενώ οι πυραμιδικές μορφές θα στηθούν από πήλινα τούβλα.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο κέρδισε το διαγωνισμό για το σχεδιασμό του Water Culture House και δικαίως μιας και τα πρώτα σχέδια του χώρου είναι εντυπωσιακά και προκαλούν ήδη τους θεατές να προγραμματίσουν οπωσδήποτε μια επίσκεψη εκεί. Το μαγευτικό τοπίο με τη θέα στη θάλασσα, η τέχνη και η αρχιτεκτονική του κτιρίου που μεταφέρει τον επισκέπτη κάπου στα βάθη της Ανατολής με τις πυραμίδες και τα χαμάμ να τον περικυκλώνουν, ενώνονται γύρω από το πολύτιμο στοιχείο του νερού.