• Αναζήτηση
 • Δωρεά στο ΛΣ πέντε φουσκωτών σκαφών από την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ.

  Τελετή υπογραφής συμφωνίας με την εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ. για την αποδοχή δωρεάς πέντε άκαμπτων φουσκωτών σκαφών μεγάλης απόστασης για την κάλυψη αναγκών του Λιμενικού Σώματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία του υπουργού κ Παναγιώτη Κουρουμπλή.

  Στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και άλλα σε περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης γραμμής σε Κρήτη, δυτική Ελλάδα και άλλες περιοχές αναμένεται να διατεθούν τα πέντε υπερσύγχρονα άκαμπτα φουσκωτά σκάφη, κόστους 2,4 εκατ. ευρώ για να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων, διακίνησης ναρκωτικών κ.α

  Η τελετή υπογραφή της σύμβασης δωρεάς από την καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» έγινε την Τετάρτη το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του ΛΣ, ενώ τα σκάφη αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2018.

  Η δωρεά υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που διεξήγαγε η Philip Morris International με κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίων του Αρχηγείου του Σώματος.

  Τα σκάφη θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα και θα παραδοθούν μέσα στο επόμενο διάστημα από τη διοίκηση της καπνοβιομηχανίας στο ΛΣ.

  Στελέχη του Λιμενικού σημείωναν ότι το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην πορεία των χρόνων έχει αλλάξει μορφή, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης δίωξης του λιμενικού κατά την τετραετία 2013-2017 στοιχειοθετήθηκαν συνολικά 201 υποθέσεις που αφορούσαν διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 377 εμπλεκόμενα άτομα και κατασχέθηκαν 26.614.469 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 1.407.531 γραμμάρια καπνού,99 χερσαία μέσα και 12 πλωτά, με το σύνοδο των διαφυγόντων δασμών να ανέρχεται σε 95.750.179 εκατομμύρια ευρώ.

  «Είμαστε σήμερα εδώ για αναγνώριση της προσπάθειας του λιμενικού σώματος και του υπουργείου Ναυτιλίας στην καταδίωξη του εγκλήματος που αναφέρεται στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, ναρκωτικών και όπλων .Έπειτα από συνεχείς προσπάθειες για την καλύτερη αναδιάταξη των δυνάμεων του λιμενικού που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα είναι απτά. Όλοι κατανοούμε για πιο χώρο μιλάμε και πόσα επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτούς τους τρεις τομείς της εγκληματικότητας καθώς βρίσκονται πίσω από το νόμο και δεν διστάζουν να φθάσουν και στο έγκλημα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής και ευχαρίστησε την εταιρεία για τη συγκεκριμένη δωρεά που θα βοηθήσει όπως είπε το λιμενικό σώμα στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

  Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας μαζί με το λιμενικό έχει κηρύξει έναν ακήρυχτο πόλεμο κατά των εγκληματικών πράξεων και όλοι ξέρουν με τι συμφέροντα συγκρουόμαστε.

  Πρόσθεσε επίσης ότι: «Όταν είσαι αποφασισμένος και δεν είσαι ευάλωτος τα αποτελέσματα είναι απτά».

  Ο υπουργός μίλησε για αυξημένη ικανότητα στο λιμενικό αναφορικά με τον περιορισμό των εγκληματικών φαινομένων και ότι όλα αυτά προϋποθέτουν πολιτική βούληση και υπηρεσιακή συνείδηση.

  «Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό στο έργο του λιμενικού σώματος. Αγαπώ και εγώ τη θάλασσα πολύ και ταξιδεύω» δήλωσε από την πλευρά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» κ. Χρήστος Χαρπαντίδης αναφέροντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί πολύ το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

  «Το 2016 σύμφωνα με ανεξάρτητη ευρωπαϊκή έρευνα της kpmg οι απώλειες των δημοσίων εσόδων από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων ήταν στα επίπεδα των 600 εκατ. ευρώ» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι ένα στα πέντε τσιγάρα που καταναλώνονται στην Ελλάδα σήμερα είναι παράνομα και η χώρα μας είναι η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρώπη σε κατανάλωση παράνομων καπνικών προϊόντων.

  Ο κ. Χαρπαντίδης είπε επίσης ότι το πρόβλημα της λαθρεμπορίας τσιγάρων και καπνού είναι μεγάλο και πολυδιάστατο καθώς από αυτό χάνονται και δουλειές.

  «Τα τσιγάρα είναι βασικό κομμάτι του τζίρου των περιπτέρων και η απώλεια αυτού του εσόδου έχει κάνει πάνω από το 1/3 των περιπτέρων να έχουν κλείσει από το ξεκίνημα της κρίσης έως σήμερα». Δήλωσε επίσης ότι για τα στελέχη της εταιρεία του «σπουδαία επιχείρηση δεν είναι αυτή που έχει σπουδαία αποτελέσματα αλλά αυτή που βρίσκει τρόπους να επιστρέφει στην κοινωνία όσα περισσότερα μπορεί».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk