• Αναζήτηση
 • Τραμπ: Ο τοίχος στα σύνορα με το Μεξικό θα γίνει

  Καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει στις απόψεις του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά την κατασκευή τοίχου στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Twitter .

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει στις απόψεις του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά την κατασκευή τοίχου στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Twitter .

  Τόνισε δε ότι η χώρα που θα χρηματοδοτήσει το έργο «έμμεσα ή άμεσα» είναι το ίδιο το Μεξικό.

  «Ο Τοίχος είναι ο Τοίχος, δεν έχει αλλάξει ούτε μεταβληθεί από την πρώτη ημέρα που το σκέφτηκα», έγραψε ο Τραμπ. «Τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια για τον Τοίχο είναι “ψίχουλα” σε σχέση με τα όσα χρήματα κερδίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ. Η NAFTA είναι ένα κακό ανέκδοτο!», πρόσθεσε.

  Νωρίτερα ο προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου Τζον Κέλι είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News ότι η άποψη του Τραμπ για τον τοίχο με το Μεξικό έχει μεταβληθεί.

  Ωστόσο ο Κέλι αρνήθηκε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο «ανενημέρωτο» σχετικά με το θέμα όταν έκανε υποσχέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
  Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο στρατηγός εν αποστρατεία εξήγησε στη διάρκεια συνάντησής του με ισπανόφωνους Δημοκρατικούς μέλη του Κογκρέσου ότι κατάφερε να πείσει τον Τραμπ πως ο τοίχος αυτός δεν είναι απαραίτητος και ότι η άποψή του για το θέμα έχει «μεταβληθεί».

  Όπως επεσήμανε ο Κέλι μιλώντας στους Δημοκρατικούς κοινοβουλευτικούς η αμερικανική κυβέρνηση πλέον εξετάζει την κατασκευή ενός τοίχου κατά μήκος 1.300 χιλιομέτρων από τα συνολικά 3.100 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων με το Μεξικό.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, το εκτιμώμενο κόστος είναι 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και ο Τραμπ αρχικά είχε επισημάνει ότι το κόστος θα κυμαίνεται από 10 ως 12 δισεκατομμύρια.

  Παράλληλα άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Κέλι δήλωσε σε ιδιωτική συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς ότι ο Τραμπ δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος όταν είχε την ιδέα για την κατασκευή του τοίχου.

  Η τρέχουσα διαμάχη μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για τη μετανάστευση απειλεί να προκαλέσει παύση στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

  Το Κογκρέσο έχει διορία ως τα μεσάνυχτα την Παρασκευή να ψηφίσει μέτρα για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για ένα μήνα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της παύσης λειτουργίας.

  Ωστόσο οι Δημοκρατικοί επιθυμούν σε αυτό το νομοσχέδιο να περιλαμβάνονται προβλέψεις για την προστασία των μεταναστών που εισήλθαν χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι, γνωστοί και ως «Ονειροπόλοι», και οι οποίοι προστατεύονταν από απέλαση βάση του προγράμματος DACA που ψηφίστηκε επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

  Ο Τραμπ προσπαθεί να καταργήσει το πρόγραμμα αυτό, όμως έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να καταλήξει σε συμβιβασμό για την προστασία των «Ονειροπόλων», με αντάλλαγμα τη χρηματοδότηση των σχεδίων του για την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ, τα οποία περιλαμβάνουν και την ανέγερση του τοίχου αυτού.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk