• Αναζήτηση
 • Σβίγκου: Να ψηφιστεί από όλους το κοινωνικό μέρισμα

  Την ανάγκη να ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές παρατάξεις το κοινωνικό μέρισμα σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος από όλα τα κόμματα της Βουλής ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, η οποία ανέφερε πως «είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν μπορεί να επαναληφθεί η περσινή στάση».

  Η κ. Σβίγκου σημείωσε πως η απόφαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης πέρυσι, «έδειξε την απόσταση που έχει η ΝΔ από τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες». «Και είναι μια στάση που την πλήρωσε. Θυμόμαστε τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι συνταξιούχοι ήταν εκείνοι που του έλεγαν να μην ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα και ούτε οι ίδιοι δεν το δέχονταν… Έδειξε με τη στάση του ποια είναι η ευαισθησία του ως προς τις κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη. Θα δούμε τι θα κάνει φέτος», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε και στο χρονικό πλαίσιο που έγιναν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως έγινε χθες γιατί χθες υπήρξε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς και εκεί οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες. «Ξεπερνά κάθε φαντασία η πρώτη αντίδραση της αντιπολίτευσης ότι η ανακοίνωση για το κοινωνικό μέρισμα έγινε χθες επειδή φοβηθήκαμε τις εκλογές στην κεντροαριστερά. Αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία» πρόσθεσε.

  Η κ. Σβίγκου τόνισε επίσης ότι το μέρισμα είναι πολύ σημαντικό τόσο ως προς το πόσους ανθρώπους καλύπτει όσο και ως προς το ίδιο το ποσό, και είναι ενδεικτικό της πολιτικής αντίληψης, της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων που θέτει η κυβέρνηση. «Εντάσσεται σε ένα πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης και λαμβάνει υπόψη τόσο εισοδηματικά όσο και περιουσιακά κριτήρια» κατέληξε.

  «Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μπορεί να βρει κάποιος από την αντιπολίτευση εάν θέλει να βρει αφορμές για να καταψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα, εάν θέλει να βρει αφορμές για να υποτιμήσει τη σημασία του. Κανείς όμως δεν μπορεί, νομίζω, στην πραγματικότητα να αρνηθεί ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία δεν έρχεται να λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά δείχνει ποιους ερχόμαστε να υπερασπιστούμε και σε ποιους θέλουμε να επιστραφεί αυτό το οποίο έγινε εφικτό με τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών», υποστήριξε η κ. Σβίγκου, ενώ αναφερόμενη στα κριτήρια τα οποία έχουν τεθεί για τη διανομή του μερίσματος η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι έπρεπε να μπουν κριτήρια τα οποία να διασφαλίζουν ότι στην πραγματικότητα θα είναι οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες εκείνες οι οποίες θα λαμβάνουν και το κοινωνικό μέρισμα.

  «Πάντοτε, όταν μπαίνουν κριτήρια, ενδεχομένως να υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις οι οποίες, σε αντίθεση με άλλες, να είναι περισσότερο ή λιγότερο αδικημένες. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον βασικό χαρακτήρα και το βασικό αποτύπωμα που αφήνει το κοινωνικό μέρισμα, που είναι η υπεράσπιση των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Και είναι σωστό που έχουν μπει και εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλιώς θα υπήρχαν οι αντίθετες αντιδράσεις. Δηλαδή τότε το αντεπιχείρημα θα ήταν, «δίνετε λεφτά και σε ανθρώπους που δεν τα έχουν ανάγκη, σε ανθρώπους που έχουν»», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια τέτοια περίοδο που αναμενόταν η κατάθεση του προϋπολογισμού, αυτό που υπήρχε πρώτο στη δημόσια ατζέντα είναι ποια νέα μέτρα θα έρθουν, τι απαιτούν οι δανειστές και τι έπρεπε να ικανοποιηθεί από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk