• Αναζήτηση
 • Τζανακόπουλος: Δε θα υπάρξει 4ο πρόγραμμα για την Ελλάδα

  Με κατηγορηματικό τρόπο, απέκλεισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το ενδεχόμενο να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Εκτίμησε μάλιστα ότι μετά τον Αύγουστο, θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι ελευθερίες της ελληνικής κυβέρνησης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με κατηγορηματικό τρόπο, απέκλεισε ο υπουργός Επικρατείας και
  κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το ενδεχόμενο να υπάρξει
  τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, μετά τη λήξη του τρέχοντος
  προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Εκτίμησε μάλιστα ότι μετά τον
  Αύγουστο, θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι ελευθερίες της ελληνικής
  κυβέρνησης.

  «H εκδοχή ενός τέταρτου προγράμματος για την Ελλάδα είναι απολύτως αποκλεισμένη από όλες τις πλευρές. Κανείς δεν το θέλει. Πέρα από την ελληνική κυβέρνηση, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης δεν το θέλουν, οι θεσμοί δεν το θέλουν, το ΔΝΤ δεν το θέλει» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 247.

  Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συζήτηση για τη μεταμνημονιακή περίοδο, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, δεν έχει ανοίξει ακόμα και πως όταν ξεκινήσει, θα πρέπει να γίνει με όρους ψυχραιμίας και ηπιότητας. Σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση, μετά τον Αύγουστο του 2018 θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι βαθμοί ελευθερίας της ελληνικής κυβέρνησης.

  Ερωτηθείς με αφορμή τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για το πλαίσιο εντός του οποίου θα προχωρήσει η Ελλάδα μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος, είπε πως δεν θεωρεί ότι με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup προκύπτει ζήτημα για προληπτική πιστωτική γραμμή ή ενισχυμένη πιστοληπτική γραμμή, επομένως πρέπει να διαπραγματευτούμε για ένα πλαίσιο (δημοσιονομικής) παρακολούθησης στο πλαίσιο των υπαρκτών θεσμών της ΕΕ και της Ευρωζώνης, με κυρίαρχο τον ρόλο της Κομισιόν.

  Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε υποκριτική την κριτική της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι όλες οι χώρες είτε υπήρξαν εντός προγράμματος, είτε όχι, έχουν συγκεκριμένους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα και υποχρεώσεις που προέρχονται από αυτούς. Επισήμανε τέλος, ότι η δημοσιονομική παρακολούθηση είναι το δεδομένο πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργεί η ευρωζώνη και η ΕΕ. Υπενθύμισε δε ότι οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα που είχε αποδεχτεί η ΝΔ το 2012 ήταν περίπου 4,5% έως το 2031.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk