• Αναζήτηση
 • Το ψηφιοποιημένο αρχείο του Φακέλου της Κύπρου θα παραδώσει η κυπριακή Βουλή στον Ν. Βούτση

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τον ψηφιοποιημένο Φάκελο της Κύπρου θα παραδώσει σε ειδική τελετή που θα γίνει την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 ο Προέδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δ. Συλλούρης, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ν. Βούτση.

  Η ψηφιοποίηση του Φακέλου της Κύπρου έγινε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, ενώ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Ελλήνων συνεχίζει να ψηφιοποιεί τα πλούσια ηχητικά ντοκουμέντα του Φακέλου και να επεξεργάζεται το έντυπο υλικό για την έκδοσή του.

  Οι δυο επιτροπές συγκροτήθηκαν με σκοπό την καταγραφή, ταξινόμηση και ψηφιοποίηση του υλικού που παραδόθηκε στην κυπριακή Βουλή από τον κ. Βούτση τον περασμένο Ιούλιο, ενώ με κοινή απόφαση των δύο Προέδρων θα ακολουθήσει η έκδοση του υλικού.

  Πριν την τελετή παράδοσης θα προηγηθεί συνάντηση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Κοινοβουλίων για τον Φάκελο της Κύπρου, στην οποία θα συμμετάσχουν από την ελληνική πλευρά ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Βουλής Κ. Αθανασίου και η Όλια Ησαΐα, μέλος της αρμόδιας επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου, ενώ από την κυπριακή πλευρά στη συνάντηση θα λάβουν μέρος ο καθηγητής Π. Παπαπολυβίου, η Ελένη Ηλιάδη, ο Αν. Νεοφύτου και ο Αν. Χειμωνίδης.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk