• Αναζήτηση
 • Τζανακόπουλος: Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί δίχως πρόσθετα μέτρα

  «Ολοκληρώθηκε η 1η φάση συζητήσεων με τους δανειστές. Είναι σαφής η βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις κατά την 3η αξιολόγηση» σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Ολοκληρώθηκε η 1η φάση συζητήσεων με τους δανειστές. Είναι σαφής η βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις κατά την 3η αξιολόγηση» σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς πρόσθετα μέτρα, ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική οικονομία θα είναι εντός δημοσιονομικών στόχων το 2017 και το 2018.

  «Ήδη έχουν κλείσει με θετικότρόπο μια σειρά από ζητήματα όπως:

  1. Eξωδικαστικός συμβιβασμός: Ρύθμιση οφειλών €20000-50000 για τους ελεύθ. επαγγελματίες με δυνατότητα 120 δόσεων & κούρεμα προσαυξήσεων 85%

  2. Ρύθμιση για συντάξεις χηρείας: ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον/την σύζυγο όσο και για τα τέκνα.

  3. Διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ για τον οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα ρύθμιση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Η κυβέρνηση καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα».

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «το 2017 αναμένεται δημοσιονομική υπεραπόδοση: Μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην απόδοση κοινωνικού μερίσματος όπως και το 2016».

  Προς ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο – Πυρά κατά της ΝΔ

  «Τι στάση θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση; Ο κ. Μητσοτάκης θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματος του; Θα επαναλάβει το περσινό ολίσθημα καταψήφισης της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ή θα αλλάξει στάση και θα ψηφίσει τη νέα ενίσχυση;» αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος σχετικά με την στάση της ΝΔ.

  «Η κυβέρνηση, με τη διεξαγωγή των Περιφερειακών Συνεδρίων, προχωρά στον σχεδιασμό ενός αξιόπιστου και βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου. Ήδη εντείνεται η προετοιμασία για το 6ο Συνέδριο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (12-13/11) και το 7ο των Ιονίων Νήσων (2-5/12)» σημείωσε.

  Και πρόσθεσε: «Όσο προχωράμε το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση απουσιάζει από το πεδίο των προτάσεων».

  «Η ΝΔ αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα φτιάχνοντας σκιάχτρα: κατάρρευση εσόδων, αγορά του αιώνα στα εξοπλιστικά, εικόνα βίας και ανομίας. Ευτυχώς για τη χώρα και δυστυχώς για τη ΝΔ, μέρα τη μέρα υλοποιείται το πολιτικό σχέδιο με το οποίο εκλέχθηκε η παρούσα κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015. Όσο η χώρα βαδίζει σταθερά προς την έξοδο από τα μνημόνια, η υλοποίηση του σχεδίου θα επιταχύνεται προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας» τόνισε.

  «Ενώ ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτουν οργή και αποτροπιασμό για έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, δίνουν συγχαρητήρια στην Ε.Α. για τις επιτυχίες της… Μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, προστάτη των αρίστων και πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η ΝΔ φαίνεται σε σύγχυση και αδιεξόδο… Σε κάθε περίπτωση, οι απαραίτητες απαντήσεις και στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή» ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.

  Ο κ.Μητσοτάκης θα ερωτηθεί όμως και για την κάλυψη στον κ. Αυγενάκη που φέρεται να σχετίζεται άμεσα με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Στη Βουλή θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Ε.Α. αλλά και της νέας αντίληψης για την αντεγκληματική πολιτική. Μιας πολιτικής που μεριμνά τόσο για την προστασία των πολιτών όσο όμως και για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

  Για τον Γ. Μουζάλα

  «Πιθανή ευδοκίμηση υποψηφιότητας του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλα ως Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συμβουλίου της Ευρώπης. Θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και αναγνώριση της τεράστιας προσπάθειάς της για ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης» σημείωσε σχετικά.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk