• Αναζήτηση
 • Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα η Ευρωαραβική Σύνοδος Κορυφής

  Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα της δεύτερης Ευρώ-Αραβικής συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με την άμεση υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις Λίγκας των Αραβικών Χωρών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα της δεύτερης Ευρώ-Αραβικής συνόδου που θα
  πραγματοποιηθεί στις 9-10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τελεί
  υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη
  Παυλόπουλου, με την άμεση υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, του
  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις Λίγκας των Αραβικών Χωρών.

  Πρόκειται για μια πραγματικά υψηλού επιπέδου συνάντηση που θα συζητηθούν όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν την Ευρωαραβική συνεργασία.

  Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat, ο Επίτροπος για την Ενέργεια Maros Sefcovic, ο Επίτροπος για την Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

  Στην ατζέντα βρίσκονται θέματα που καλύπτουν, μεταξύ άλλων, τις γεωπολιτικές εξελίξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού κόσμου, την ενίσχυση της συνεργασίας στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, του εμπορίου, της ναυτιλίας του τουρισμού, της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, της εκπαίδευσης και των παραγωγικών επενδύσεων μεταξύ Αραβικών χωρών με χώρες της ΕΕ.
  Αυτήν την εξαιρετικής σημασίας συνάντηση έχει θέση κάτω από την αιγίδα της το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ και η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το εγχείρημα από την πρώτη στιγμή.

  Η σύνοδος εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια για την ανάδειξη της Ελλάδας ως πόλο σταθερότητας στην περιοχή, για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και για την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως δίαυλο επικοινωνίας και κέντρο συνάντησης μεταξύ Ευρωπαϊκού και Αραβικού κόσμου σε γεωπολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk