Ρέγκλινγκ: Με τις σωστές πολιτικές η ανάπτυξη μπορεί να είναι υψηλότερη

«Με σωστές πολιτικές η ανάπτυξη μπορεί να είναι υψηλότερη των προβλέψεων» διαμήνυσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, στο συνέδριο του Economist.

«Με σωστές πολιτικές η ανάπτυξη μπορεί να είναι υψηλότερη των προβλέψεων» διαμήνυσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στην ανάπτυξη, έφερε ως πρόβλημα τους δημογραφικούς παράγοντες (μείωση γεννήσεων, γήρανση πληθυσμού), κι επεσήμανε πως «όταν η κατάσταση βελτιωθεί και όταν ενισχυθεί η ανάκαμψη που βλέπουμε τώρα, αυτοί που έφυγαν στο εξωτερικό μπορεί να επιστρέψουν και αυτό θα είναι θετικό για την ανάπτυξη».

Εάν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, συμπλήρωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, είναι εφικτή η έξοδος στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος – στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018 – καθώς η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα νέο success story.

Την επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αναμένεται να εκταμιεύσει το ποσό των 7,7 δισ. ευρώ από τα 8,5 δισ. ευρώ της δόσης που αποφασίστηκε στο Eurogroup.

Επισήμανε ότι η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα έχει πλέον ολοκληρωθεί με τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή, και αυτό που μένει είναι ο οικονομικός μετασχηματισμός και «όχι πια η λιτότητα», με την ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και τη λειτουργικότητα του Ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σχετικά με τη β’ αξιολόγηση, ο επικεφαλής του ESM δήλωσε ότι, παρότι ολοκληρώθηκε «πολύ μετά από το προγραμματισμένο», αξίζουν συγχαρητήρια «στους Έλληνες πολίτες και στις ελληνικές αρχές» γι’ αυτά που πέτυχαν.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk