Βέλγιο: Η Αστυνομία εξουδετέρωσε ύποπτο στον κεντρικό σιδηροδρομικό των Βρυξελλών

Ύποπτος «εξουδετερώθηκε» από στρατιώτες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βελγίου έπειτα από μικρή έκρηξη, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης η βελγική αστυνομία.

Βέλγοι στρατιώτες που περιπολούσαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών «εξουδετέρωσαν» το βράδυ της Τρίτης ένα άτομο έπειτα από μικρή έκρηξη, δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αναφορές μέσων ενημέρωσης ότι ο ύποπτος φορούσε ζώνη με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιστότοποι βελγικών εφημερίδων η έκρηξη έγινε κοντά στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Αυτόπτης μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» πριν προκαλέσει την έκρηξη.

Δεν είναι σαφές, επίσης, εάν ο ύποπτος παραμένει ζωντανός. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε.

Ο κεντρικός σταθμός και το ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, γεμάτο με τουρίστες και ντόπιους, εκκενώθηκαν νωρίτερα, όπως ανέφεραν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Οι είσοδοι του κεντρικού σταθμού είναι κλειστές και έχουν αναπτυχθεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις τόσο στον κεντρικό σταθμό, όσο και στην Grand Place.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ο Μισέλ και ο υπουργός Εσωτερικών της βελγικής κυβέρνησης βρίσκονται στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων και παρακολουθούν την κατάσταση.

Η πόλη βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή για περισσότερο από 18 μήνες, έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 και τις βομβιστικές ενέργειες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το μετρό της πόλης τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk