Η τουριστική περίοδος έχει ήδη αρχίσει επίσημα από την 1η Απριλίου και πλήθος τουριστών συρρέουν στη χώρα μας. Γιατί ζητούν να δουν, να μάθουν, να αφουγκραστούν πράγματα από τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Τα Μουσεία, τα Μνημεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι ανακοίνωσαν, από τη δική τους πλευρά, το ωράριο λειτουργίας τους, που θα ισχύει μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.
Όλοι οι πολιτιστικοί φορείς της χώρας μας είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους εγχώριους, αλλά και αλλοδαπούς «οπαδούς» τους και στο πλαίσιο αυτό διαμόρφωσαν το καλοκαιρινό πρόγραμμά τους. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, του Ακρωτηρίου Θήρας, του Ανάκτορου Ζάκρου, ο αρχαιολογικός χώρος Πέλλας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων είναι ήδη ανοικτοί από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ. Παράλληλα, το Σούνιο παραμένει ανοιχτό έως τη δύση του ηλίου, ενώ η Κνωσός έως τις 7 το απόγευμα. Από αύριο θα είναι ανοικτά, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα) και η Σπιναλόγκα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Σε ό,τι αφορά στις ημέρες του Πάσχα, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και την Πρωτομαγιά. Τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνον το ωράριο. Αλλά να τηρείται, να έχουν μπει όλα τα πράγματα σε μια σειρά προκειμένου οι επισκέπτες να απολαμβάνουν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία και να μεταφέρουν τις καλύτερες εντυπώσεις τους.



