Ανταλλαγή «βολών» μεταξύ Νίκου Παππά και Ανδρέα Λοβέρδου

Σειρά ανακοινώσεων αντήλλαξαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, με πεδίο σύγκρουσης, τις τηλεοπτικές άδειες.

Σειρά ανακοινώσεων αντήλλαξαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, με πεδίο σύγκρουσης, τις τηλεοπτικές άδειες.

Απαντώντας σε συνέντευξη του υπουργού, ο Ανδρέας Λοβέρδος τον κατηγόρησε: «Ο υπουργός Επικρατείας στον παραληρηματικό του πανικό χαρακτήρισε πλήγμα για την δημοκρατία την κήρυξη του νόμου ως αντισυνταγματικού. Όμως πλήγμα για την δημοκρατία είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του και τελικός κριτής ως προς αυτό είναι η δικαιοσύνη. Τέλος κινείται μέσα στα όρια της θεσμικής εκτροπής στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα να ταυτίζεται η διατύπωση γνώμης για το Σύνταγμα με την προεξόφληση των αποφάσεων της δικαιοσύνης ή με την απόπειρα καθορισμού του χρόνου έκδοσης της που δήλωσε σήμερα στο ‘Real’ ότι θα εκπλαγεί αν βγει η απόφαση την Τετάρτη».

Απαντώντας, ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο και τους «συν αυτώ» ότι «θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια», καταλήγει δηκτικά ο υπουργός Επικρατείας.

Δήλωση που δεν άφησε αναπάντητη από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Κηρύγματα δημοκρατίας ο μόνος που δεν δικαιούται να κάνει είναι ο κ. Παππάς, ο επονομαζόμενος και Υπουργός προπαγάνδας. Οι φασιστικές μέθοδοι που μετέρχεται είναι πλέον καταγεγραμμένες. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα του διαγωνισμού ας πάψει να τα μοιράζει ως άλλος ψευτορομπέν των δασών γιατί αφενός τα έχει περιλάβει το μνημόνιο στα δημοσιονομικά έσοδα κι αφετέρου διότι δεν πείθει κανέναν».

Η ανταλλαγή πυρών κατέληξε με τα «συγχαρητήρια» του Ν.Παππά προς τον Ανδρ.Λοβέρδο διότι, όπως τόνισε, «χωρέσατε τόσους χαρακτηρισμούς σε τόσες λίγες γραμμές. Ανυπόκριτη στάση, δημιουργικό διάλογο, ηπίους τόνους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk