Στα χέρια του Βούτση η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη, ο οποίος του παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων του ΑΣΕΠ για το έτος 2015.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) Ιωάννη Καραβοκύρη, ο οποίος του παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων του ΑΣΕΠ για το έτος 2015.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως οι ανεξάρτητες αρχές καλούνται να βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό ασκώντας τον ρυθμιστικό τους ρόλο, κυρίως σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους και την αντιμετώπιση της ανεργίας με τρόπο αξιοκρατικό και λειτουργικό, γεγονός που -όπως είπε- αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την κυβέρνηση και τη χώρα.

«Διατηρούμε τις καλύτερες εντυπώσεις για το επιστημονικό και το συνολικό δυναμικό του ΑΣΕΠ και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων» είπε ο κ. Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συμπλήρωσε ότι θα πρέπει μέσα στο προσεχές διάστημα να υπάρξει συνεννόηση του ΑΣΕΠ με την κυρία Χριστοδουλοπούλου που προΐσταται της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να οριστεί μία ακρόαση της Αρχής από την Επιτροπή «στη διάρκεια της οποίας θα γίνει ενδελεχής συζήτηση όχι μόνο σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης, αλλά και για την επιτάχυνση κρίσιμων διαδικασιών από όλους μας ώστε να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται» όπως επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ τόνισε πως η έκθεση προσκομίζεται με κάποια καθυστέρηση λόγω των εγγενών δυσκολιών που υπήρχαν, αφού μόλις το καλοκαίρι επανδρώθηκε πλήρως το ΑΣΕΠ.

«Από του χρόνου θα είμαστε πιο έγκαιροι και πιο αποτελεσματικοί αφού πλέον είμαστε πλήρεις» δήλωσε.

Ο κ. Καραβοκύρης αναφέρθηκε σε κάποιες νέες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει νομοθετικές ώστε να συμμετέχει το ΑΣΕΠ δια των οργάνων του και στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και στους Συντονιστές Δημόσιας Διοίκησης.

«Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε παρόντες ώστε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας όσον αφορά, όχι μόνο την πρόσληψη, αλλά και την εξέλιξη και την αξιολόγηση. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Πολιτεία» κατέληξε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk