Λαϊκή Ενότητα: Εξοντωτικό «τρίγωνο» νέων φόρων, χρεών και κόκκινων δανείων

Για «οικονομικά θανατηφόρο «τρίγωνο» χρεών, φόρων και κόκκινων δανείων», στο οποίο θα βρεθεί ξανά εγκλωβισμένη η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας από τον Σεπτέμβριο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα. «Οι χοροί και τα επικοινωνιακά τρικ του πρωθυπουργού και των υπουργών του τελειώνουν.

Για «οικονομικά θανατηφόρο «τρίγωνο» χρεών, φόρων και κόκκινων δανείων», στο οποίο θα βρεθεί ξανά εγκλωβισμένη η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας από τον Σεπτέμβριο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα. «Οι χοροί και τα επικοινωνιακά τρικ του πρωθυπουργού και των υπουργών του τελειώνουν. Όμως, ο «Γολγοθάς» για τους περισσότερους Έλληνες πολίτες θα συνεχιστεί και μάλιστα με εξοντωτικούς ρυθμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΛΑΕ.
«Από το Σεπτέμβριο μέχρι και τις αρχές του 2017 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν φόρους ύψους 23,3 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε φόρους περισσότερα σε σχέση με το 2015. Σε μηνιαία βάση, οι πολίτες πρέπει να αποδίδουν κατά μέσο όρο φόρους της τάξης των 4,6 δισ. ευρώ, μεταξύ άλλων, λόγω του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι οι νέες, εξοντωτικές επιβαρύνσεις από τους φόρους έρχονται τη στιγμή που το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο και «ήδη έχουν νομοθετηθεί επιπλέον μέτρα «κουρέματος» του εισοδήματος από τον Ιανουάριο του 2017», ενώ «από το Σεπτέμβριο η ελληνική κοινωνία θα νιώσει πιο έντονα από ποτέ το επερχόμενο «τσουνάμι» κατασχέσεων λόγω των οφειλών προς το Δημόσιο και των κόκκινων δανείων».

«Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι το 3ο μνημόνιο δεν βγαίνει! Η συνέχιση της εξοντωτικής, «φορό- ληστρικής» πολιτικής θα οδηγήσει ακόμη μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια», τονίζει η ΛΑΕ, συμπληρώνοντας πως μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων, η διαγραφή του δημόσιου χρέους, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, η σεισάχθεια των ιδιωτικών χρεών για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με όρους Δικαιοσύνης και η διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος του ελληνικού λαού.

Και καταλήγει:
«Η ΛΑΕ καλεί τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις νέες και τα άτομα των «παραγωγικών» ηλικιών που δέχονται καθημερινά τα «θανάσιμα» χτυπήματα από την κρίση και τα μνημόνια, να διαμορφώσουν ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής των ασκούμενων πολιτικών συνεχούς «κουρέματος» του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας. Η σύγκρουση με το ελληνικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο των πλουτοκρατών αποτελεί μονόδρομο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk