Στο πανηγύρι του χωριού του o πρωθυπουργός

Στο παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού, από το οποίο κατάγεται, το Αθαμάνιο της Αρτας, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μαζί με τους συγγενείς του και τους κατοίκους του χωριού, που τον υποδέχθηκαν θερμά, ο Αλέξης Τσίπρας χόρεψε τον παραδοσιακό χορό «Καγκελάρι», τον οποίο έσυρε πρώτος ο 95χρονος θείος του και ιερέας του χωριού, Δημήτρης Τσίπρας.

Στο παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού, από το οποίο κατάγεται, το Αθαμάνιο της Αρτας, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μαζί με τους συγγενείς του και τους κατοίκους του χωριού, που τον υποδέχθηκαν θερμά, ο Αλέξης Τσίπρας χόρεψε τον παραδοσιακό χορό «Καγκελάρι», τον οποίο έσυρε πρώτος ο 95χρονος θείος του και ιερέας του χωριού, Δημήτρης Τσίπρας.

Πρόκειται για χορό παραδοσιακό των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Όρη, τον οποίο οι κάτοικοι «επινόησαν» στη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι, ώστε να συνεννοούνται κιόλας…

Μαζί του χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο του πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση.

«Σήμερα βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του συγχωριανού σας. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk