Οι κλυδωνισμοί του Σεπτεμβρίου και το στοίχημα της Κεντροαριστεράς

Η κυβέρνηση στέλνει αντιφατικά μηνύματα σε όλα τα επίπεδα. Διαφημίζει τα μέτρα στήριξης κρίσιμων τομέων όπως η Υγεία και η Παιδεία,

Η κυβέρνηση στέλνει αντιφατικά μηνύματα σε όλα τα επίπεδα. Διαφημίζει τα μέτρα στήριξης κρίσιμων τομέων όπως η Υγεία και η Παιδεία, τα προγράμματα ανακούφισης των ανέργων και των οικονομικά αδυνάμων, την ενίσχυση στρατηγικών τομέων όπως ο τουρισμός, η ενέργεια. Παράλληλα, οι εφορίες προχωρούν σε μπαράζ κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις που δεν προστατεύονται από το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 775.806 φορολογούμενοι έχουν ήδη υποστεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Η ανησυχία για νέα μέτρα εντείνεται παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Οι τιμές είναι στα ύψη, γεγονός που προκαλεί δυσαρέσκεια ακόμη και στους τουρίστες.
Τον Σεπτέμβριο ο κ. Τσίπρας θα παρατάξει τη δύναμη των αριθμών της οικονομίας απέναντι στην κοινωνική δυσαρέσκεια και στην πίεση από τις δημοσκοπήσεις. Θα αντέξει η κυβέρνηση τους κλυδωνισμούς; Το ερώτημα μένει προς το παρόν σε εκκρεμότητα και δεν διευκολύνει τους σχεδιασμούς της αντιπολίτευσης, ειδικά των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι έχουν συμφωνήσει σε ένα πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας και στην ανάγκη εκλογής αρχηγού της παράταξης από τη βάση, τον Νοέμβριο. Ωστόσο η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη μετακινήθηκε, λόγω θερινών διακοπών, για να γίνει μετά την 3η Σεπτέμβρη, ενώ το ΠαΣοΚ και το Ποτάμι δεν συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους για τις πολιτικές εξελίξεις. Ο επικεφαλής του Ποταμιού πιστεύει ότι δεν θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2016 και δεν βιάζεται για τα οργανωτικά της εκλογικής διαδικασίας. Στελέχη του ΠαΣοΚ όμως λένε ότι κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ραγδαίες εξελίξεις και ότι ο χώρος θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ενταθεί, καθώς η εκτίμηση των κομμάτων του μεσαίου χώρου είναι ότι παρά την πόλωση που θα επικρατήσει υπάρχουν οι προϋποθέσεις να προσελκύσει το νέο σχήμα δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και να αναδειχθεί σε τρίτη πολιτική δύναμη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk