Σε κατάσταση εγρήγορσης και τον Αύγουστο θέλει τους υπουργούς ο Αλ. Τσίπρας

Σε κατάσταση εγρήγορσης θέλει να κρατήσει την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη και μέσα στον Αύγουστο. Ήδη έχει παραγγείλει από τους υπουργούς του εισηγήσεις για την προετοιμασία της ΔΕΘ και τη δεύτερη αξιολόγηση και συγχρόνως έχει ζητήσει φακέλους για την υποστήριξη των τριών πυλώνων που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση εντός του καλοκαιριού (αναπτυξιακό, θεσμικό, κοινωνικό).

Σε κατάσταση εγρήγορσης θέλει να κρατήσει την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη και μέσα στον Αύγουστο.

Ήδη έχει παραγγείλει από τους υπουργούς του εισηγήσεις για την προετοιμασία της ΔΕΘ και τη δεύτερη αξιολόγηση και συγχρόνως έχει ζητήσει φακέλους για την υποστήριξη των τριών πυλώνων που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση εντός του καλοκαιριού (αναπτυξιακό, θεσμικό, κοινωνικό), σύμφωνα με Τα Νέα.

Ο Τσίπρας θέλει να δώσει βαρύτητα στην φετινή ΔΕΘ, καθώς αφενός επιθυμεί να παρουσιάσει το αναπτυξιακό και κοινωνικό σχέδιο της κυβέρνησής του και αφετέρου γνωρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της ΝΔ θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη ΔΕΘ και θα επιδιώξει να κερδίσει τις εντυπώσεις επαναφέροντας μεταξύ άλλων το αίτημα των εκλογών.

Σε ό,τι αφορά τις θεσμικές αλλαγές, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τη σύνθεση της επιτροπής που θα ξεκινήσει τον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Το Μαξίμου έχει την αίσθηση ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν συνθήκες χαλάρωσης για την κυβέρνηση, καθώς το φθινόπωρο που ακολουθεί έχει τις ιδιαιτερότητές του και σηματοδοτεί την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση που εκ των πραγμάτων θα επικεντρώσει την πολιτική ατζέντα στα ζητήματα της οικονομίας.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να περιορίσει τις πολυήμερες διακοπές των μελών της κυβέρνησης προτίθεται αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο να συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο ώστε να αναγκάσει τα στελέχη της να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk