ΑΒ Βασιλόπουλος: 1.035 νέες προσλήψεις και αύξηση τζίρου 13,5% στο εξάμηνο

Με αύξηση πωλήσεων 13,5% και 1.035 νέες προσλήψεις έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2016 για τον όμιλο ΑΒ Βασιλόπουλος.

Με αύξηση πωλήσεων 13,5% και 1.035 νέες προσλήψεις έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2016 για τον όμιλο ΑΒ Βασιλόπουλος.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 1.051 εκατ. ευρώ έναντι 926 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ανοδική πορεία των εργασιών κατά τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016, οδήγησε σε 1.035 νέες προσλήψεις επιβεβαιώνοντας ότι η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο σημαντικούς εργοδότες στη χώρα και αποδεικνύοντας στην πράξη τη συνεισφορά της εταιρείας στην καταπολέμηση της ανεργίας».
Τα αποτελέσματα εξαμήνου, όπως υποστηρίζει η διοίκηση, δείχνουν ότι ο όμιλος κερδίζει μερίδια αγοράς αφού σύμφωνα με τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (περίοδος Ιανουάριος – Απρίλιος 2016), ο κύκλος εργασιών των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων κινείται σε πλήρη αντίθεση με την πορεία της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, καταγράφοντας πτώση.
Η ενδυνάμωση του κύκλου εργασιών προήλθε τόσο από οργανική ανάπτυξη όσο και από εξαγορές και νέα καταστήματα franchise, αφού εντός του πρώτου εξαμήνου 2016, ο όμιλος ολοκλήρωσε 7 ανακαινίσεις καταστημάτων και διεύρυνε το δίκτυό του με συνολικά 14 νέα σημεία πώλησης, εκ των οποίων 4 αποτελούν προϊόν οργανικής ανάπτυξης, 6 προέρχονται από εξαγορές και 4 τέθηκαν σε λειτουργία με την μέθοδο franchise. Συνολικά, ο όμιλος σήμερα λειτουργεί σήμερα 358 καταστήματα. Οι πωλήσεις των συγκρίσιμων καταστημάτων ενισχύθηκαν κατά το εξεταζόμενο διάστημα κατά 9%.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο κ. Λεωνίδας Βρεττάκος COO της ΑΒ Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι «τα αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να κάνουμε όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια συμπληρώνει τις καλές μας οικονομικές επιδόσεις με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι για μας το μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk