Η ατζέντα της επιστήμης

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει σήμερα ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-11 ετών και την Τετάρτη μια διάλεξη.

15 & 18 Μαΐου
Ημέρες μουσείων στο Μουσείο Ηρακλειδών


ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ 16, ΘΗΣΕΙΟ
Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει σήμερα ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-11 ετών και την Τετάρτη μια διάλεξη. Το σημερινό πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Το σπίτι μέσα στο μουσείο» (11.00-12.30) περιλαμβάνει αφήγηση και βιωματικές δραστηριότητες που θα ταξιδέψουν νοητά τους συμμετέχοντες στον 19ο αιώνα με αυθεντικά αντικείμενα εκείνης της εποχής για να γνωρίσουν τι σημαίνει «μουσείο» και τις ποικίλες λειτουργίες του. Τον σχεδιασμό του προγράμματος έχει κάνει η αρχαιολόγος – μουσειολόγος Νικολέτα Ξυδέα. Στη διάλεξη της Τετάρτης (18.30) ο δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνιος Αντωνίου θα μας αποκαλύψει μυστικά του Σύμπαντος μέσα από την ομιλία του «Η μελωδία του Σύμπαντος». Είσοδος ελεύθερη, αλλά απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσης στο 210 3461.981.
16 Μαΐου


Επιστημο-κωμωδία στο Hub
THE HUB EVENTS, ΑΛΚΜΗΝΗΣ 5, Κ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Αύριο, στις 20.00, θα λάβει χώρα η όγδοη και τελευταία εφετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση της ομάδας Science Reactors με τίτλο «Το stand-up science συναντά τo stand-up comedy». Θυμίζουμε ότι η ομάδα νέων επιστημόνων Science Reactors δοκιμάζει έναν διαφορετικό τρόπο διάχυσης της γνώσης και της επιστήμης προς το ευρύ κοινό: κάθε επιστήμονας καλείται μέσα σε πέντε λεπτά να παρουσιάσει με χιουμοριστικό τρόπο ένα θέμα της επιστημονικής επικαιρότητας. Τους 12 παρουσιαστές θα συνδράμουν φιλικά οι κωμωδοί Αριστοτέλης Ρήγας, Λάμπρος Φισφής και Γιώργος Χατζηπαύλου. Είσοδος ελεύθερη.
18-19 Μαΐου


Σεμινάριο GIT


INNOVATHENS, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100 (ΓΚΑΖΙ), ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Καθώς ζούμε σε χρόνια ολοένα και πιο διαδιδόμενης τηλεργασίας και της τηλεσυνεργασίας, είναι χρήσιμο να γνωρίστε το GIT. Πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο σύστημα ελέγχου εκδοχών (versions) που επιτρέπει σε ομάδες ατόμων να εργάζονται στο ίδιο αντικείμενο την ίδια στιγμή χωρίς ο ένας να μπλέκεται με τον άλλον. Π.χ., αποτελεί την τεχνική υποδομή για πολύ δημοφιλείς πλατφόρμες ανάπτυξης λογισμικού όπως το github. Σε διήμερο σεμινάριο γνωριμίας του, λοιπόν, σας προσκαλεί η ομάδα εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για το Ανοικτό Λογισμικό και η ομάδα του http://git-class.gr στις 18.00 την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν – αρκεί να έχετε μαζί σας φορητό υπολογιστή – αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με εγγραφή στο https://ellak.gr.
Ως την 1η Αυγούστου


Διαγωνισμός διδακτορικής αριστείας


www.sciencemag.org
Διεθνής διαγωνισμός για αριστεία σε διδακτορική έρευνα ξεκίνησε με έπαθλο χρηματικής αξίας 60.000 δολαρίων «Science & ScienceLab Prize». Πιο συγκεκριμένα, αν ολοκληρώσατε πρόσφατα διδακτορική διατριβή σε έναν από τους τομείς Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία, Οικολογία και Περιβάλλον, Γενομική και Πρωτεομική ή Μεταγραφική Ιατρική μπορείτε να υποβάλετε δοκίμιο βασισμένο στο διδακτορικό σας ως την 1η Αυγούστου και να διεκδικήσετε τη βράβευσή σας στη Στοκχόλμη τον Δεκέμβριο. Λεπτομέρειες και αίτηση συμμετοχής στο www.sciencemag.org/prizes/scilifelab/.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk