Στις 19 Μαΐου οι πρώτοι επισκέπτες στο ΕΜΣΤ

Τους πρώτους επισκέπτες του θα υποδεχθεί στις 19 Μαΐου το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το κοινό θα παρακολουθήσει την περφόρμανς «Lagune» του ελβετού καλλιτέχνη Ντενί Σαβαρί σε συνεργασία με τη χορογράφο Μαρκέλλα Μανωλιάδη, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πρώτης συνέργειας του ΕΜΣΤ με το Ίδρυμα Fluxum της Ελβετίας.

Τους πρώτους επισκέπτες του θα υποδεχθεί στις 19 Μαΐου το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το κοινό θα παρακολουθήσει την περφόρμανς «Lagune» του ελβετού καλλιτέχνη Ντενί Σαβαρί σε συνεργασία με τη χορογράφο Μαρκέλλα Μανωλιάδη, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πρώτης συνέργειας του ΕΜΣΤ με το Ίδρυμα Fluxum της Ελβετίας, στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 ετών από την ίδρυση του κινήματος των ντανταϊστών στη Ζυρίχη.

Σύμφωνα με τα Νέα, τόσο η συγκεκριμένη εκδήλωση όσο και οι κινήσεις που θα ακολουθήσουν, δεν έχουν ως στόχο μόνο την εξοικείωση του κοινού με τον νέο χώρο, αλλά και διττή χρησιμότητα για τους αρμοδίους: τους επιτρέπει να προχωρήσουν μέσω των συγκεκριμένων εκδηλώσεων στον απαιτούμενο έλεγχο ομαλής λειτουργίας του κτιρίου που επιβάλλεται προ των εγκαινίων.

Επιπλέον στέλνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμα ότι το μουσείο λειτουργεί, ώστε να μην προκύψουν ζητήματα επιστροφής κονδυλίων, δεδομένου ότι λήγει το ΕΣΠΑ μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του έργου.

Πάντως, μια πρώτη γεύση για την τελική εικόνα που θα εισπράττουν οι επισκέπτες όταν εγκαινιασθεί επισήμως -αναμένεται προς το τέλος του 2016- πήραν τα μέλη του Συμβουλίου Μουσείων τα οποία ενέκριναν ομόφωνα τη νέα μουσειολογική μελέτη της νυν διευθύντριας του ΕΜΣΤ Κατερίνας Κοσκινά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk