Η Fraport αναμένεται να αναλάβει τα περιφερειακά αεροδρόμια στο τέλος του έτους

Η Fraport αναμένεται να αναλάβει τη λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στο τέλος του έτους, αφού εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες και ολοκληρώσει κάποια τεχνικά ζητήματα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Στέφαν Σούλτε.

Η Fraport αναμένεται να αναλάβει τη λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στο τέλος του έτους, αφού εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες και ολοκληρώσει κάποια τεχνικά ζητήματα, δήλωσε την Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Στέφαν Σούλτε.

Η εταιρία και ο όμιλος Κοπελούζου υπέγραψαν πέρυσι συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την 40ετή παραχώρηση και λειτουργία των αεροδρομιών σε διάφορα νησιά, όπως η Κέρκυρα και η Σαντορίνη.

«Η λειτουργία και μεταβίβαση των αεροδρομίων αναμένεται για το τέλος του έτους», δήλωσε ο Schulte σε δημοσιογράφους στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι η εταιρία έχει ακόμη να επιλύσει τεχνικά ζητήματα, όπως η μεταφορά προσωπικού και η προετοιμασία των συστημάτων για να αλλάξουν οι διαδικασίες.

Ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εσόδων για την ελληνική οικονομία και παρά την κρίση σημειώνει πολύ καλές επιδόσεις.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πολύ ελκυστική τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Σούλτε. Πρόσθεσε πάντως ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί μεγάλο βαρίδι και κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό.

Η κοινοπραξία, όπου η Fraport κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό, θα καταβάλει ετήσιο μίσθωμα ύψους 23 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, ενώ έχει δεσμευθεί να επενδύσει 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020 για την αναβάθμιση των αεροδρομίων.

Ο κ. Σούλτε είπε ότι βάσει της συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ τα αεροναυτικά τέλη δεν θα αυξηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των επενδύσεων και θα διαμορφωθούν στα 13 ευρώ ανά επιβάτη κατά μέσο όρο το διάστημα αυτό. Μετά, η εταιρία έχει το δικαίωμα να τα αυξήσει έως 18 ευρώ ανά επιβάτη, ωστόσο, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα το κάνει ή όχι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk