• Αναζήτηση
 • Συμπαράσταση της Νομικής σχολής στον καθηγητή Τσακυράκη

  Με ψήφισμα της η γενική συνέλευση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τη συμπαράσταση της στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ.Τσακυράκη, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ, Βασιλική Θάνου.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με ψήφισμα της η γενική συνέλευση της Νομικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τη συμπαράσταση της  στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ.Τσακυράκη, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ, Βασιλική Θάνου.
  Όπως  αναφέρεται στο ψήφισμα η γενική συνέλευση της σχολής επιβεβαίωσε την προσήλωση της στις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελευθερίας της έκφρασης .
  Σημιεώνεται ότι ήδη με ανακοίνωση τους 14 καθηγητές Συνταγματικού δικαίου έχουν εκφράσει την αντίθεση τους  για τη στάση της κυρίας Θάνου ενώ επισημαίνουν ότι η «ενέργεια της προέδρου του Αρείου Πάγου εγείρει ζήτημα λειτουργίας του πολιτεύματος και του κράτους δικαίου, ενώ τίθεται ζήτημα και με την ελεύθερη έκφραση της κρίσης των δικαστών «.
  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk