Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, αναφέρεται σε ανακοινωθέν της σερβικής κυβέρνησης.
Η προσφυγική κρίση ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, ενώ έγινε λόγος και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελιγράδι, αναφέρει η σερβική κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, σε δήλωση του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ», επισήμανε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τού εξέθεσε απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προσφυγικού.
«Συζήτησα το θέμα με τον κ. Τσίπρα- αυτός έχει κάποιες δικές του ιδέες για την επίλυση της κρίσης και μόνο έτσι πιστεύει ότι θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Αν θα τις αποδεχθεί η Τουρκία και κατά πόσο είναι υλοποιήσιμες, μένει να φανεί εγώ, πάντως, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος». δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας.
Ανέφερε δε ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το Βελιγράδι και θα εξεταστεί από κοινού το θέμα, επανέλαβε ωστόσο την ανησυχία του για την εξέλιξη του προσφυγικού.



![Ενοίκια: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα – Ποιες περιοχές «καίνε» [πίνακες]](https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2026/03/31/akinita26-4-90x90.jpg)