Αν κάποτε το όνομα της Χρύσας Παραδείση έφτανε μακρινό στα αφτιά μας, σηματοδοτώντας ωστόσο μια ολόκληρη γαστρονομική εποχή της ελληνικής πραγματικότητας, ήρθε η ώρα να το επανεξετάσουμε στην εκσυγχρονισμένη του εκδοχή. Με λόγια απλά, το πιο ευπώλητο και ιστορικό βιβλίο για την ελληνική μαγειρική τέχνη δια χειρός της μεγάλης Σμυρνιάς μαγείρισσας, μόλις επανακυκλοφόρησε ανανεωμένο από τις εκδόσεις Τερζόπουλος. Οι συνταγές, αλμυρές και γλυκές, έχουν προσαρμοστεί στις διατροφικές απαιτήσεις της εποχής μας από την Αλεξία Τερζοπούλου, διπλωματούχο της γαστρονομικής σχολής τροφίμων και οίνου Leiths του Λονδίνου, και έχουν εμπλουτιστεί με χρήσιμες συμβουλές που υπόσχονται να εξασφαλίσουν την επιτυχία στα πιάτα μας. Στο βιβλίο θα βρείτε 747 συνταγές, εικονογραφημένες με 211 φωτογραφίες και 110 σκίτσα, μερικές εκ των οποίων με ευφάνταστες παραλλαγές. Σαλάτες, πίτσες, ρύζι, ζυμαρικά, κιμάδες, γλυκά παραδοσιακά και μη, όλη η ιστορία της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής βρίσκεται σε αυτόν τον τόμο που αφορά όχι μόνο τους έμπειρους μάγειρες αλλά και τους αρχάριους.

«Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική», Χρύσα Παραδείση, εκδόσεις Τερζόπουλος.



