Γ.Βαρεμένος: Ηλεκτρονική υποβολή, για να μπει τάξη στα πόθεν έσχες

Τη σημασία της ηλεκτρονικής υποβολής πόθεν έσχες υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Γιώργος Βαρεμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος αναφέρει ότι η συμπληρωματική δήλωση πόθεν έσχες δεν θεωρείται προβληματική εάν η διαφορά που προκύπτει είναι επουσιώδης και εφόσον ο ελεγχόμενος αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την προέλευση των χρημάτων.

Τη σημασία της ηλεκτρονικής υποβολής πόθεν έσχες υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega.

Όπως είπε, ο νόμος αναφέρει ότι η συμπληρωματική δήλωση πόθεν έσχες δεν θεωρείται προβληματική εάν η διαφορά που προκύπτει είναι επουσιώδης και εφόσον ο ελεγχόμενος αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την προέλευση των χρημάτων.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόβλεψη ότι όσοι Έλληνες έχουν την φιλοδοξία να κατέβουν στις εκλογές με κόμμα θα υπόκεινται σε έλεγχο και πως εφόσον δεν υποβάλλουν πόθεν έσχες θα υπάρχει πρόβλημα, σημείο στο οποίο υπογράμμισε τη σημασία της ηλεκτρονικής υποβολής.

Σημείωσε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα έχει κληθεί η Κοινωνία της Πληροφορίας για να καταθέσει προτάσεις ενώ μίλησε για ορισμένες κατηγορίες ελεγχόμενων, όπως οι δικαστικοί, που -όπως πληροφορείται- διαφωνούν με τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες.

Μέχρι πρότινος είπε, ο έλεγχος ανήκε στην αρμοδιότητα της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις να επανέλθει εκεί.

Σε ερώτηση για το εάν αισθάνεται ότι κατακρίνεται από το κόμμα του, απάντησε ότι δεν αισθάνεται πως «βρήκε τον μπελά του» από το κόμμα.

Ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε «τραγική» την απουσία της ΝΔ από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, λέγοντας ότι υπήρξαν στιγμές την τελευταία μέρα που συμμετείχε μόνο ένας βουλευτής.

Τόνισε παράλληλα ότι δεν συμφωνεί να δημιουργείται η αίσθηση ότι η χώρα δεν έχει ελπίδα και πως «πλανώνται πλάνη οικτρά» όσοι έχουν αυταπάτη ότι εάν αποτύχει το πρόγραμμα θα βρεθούν σε προνομιακή θέση.

Το 2016, είπε, δεν θα είναι εύκολη χρονιά καθώς κάποτε η μεσαία τάξη είχε να δώσει πολλά αλλά με «ενοχή κυβερνήσεων και γενικευμένη συνενοχή» φοροδιέφευγε και τώρα δεν έχει να δώσει.

Έκανε μάλιστα λόγο για μια εγωιστική ελίτ του 1% που είναι έτοιμη να πάει να ζήσει στο εξωτερικό, «δεν την ενδιαφέρει η κρίση» και δεν έχει πληρώσει για την κρίση, και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει «ασύμμετρα πλέον μέτρα» εναντίον της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk