Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με κύριο το Ασφαλιστικό

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με θέμα το Ασφαλιστικό. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Κατρούγκαλος ενημερώνει τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αυτήν την ώρα, με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στην «ημερήσια διάταξη».

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε το κόμμα σχετικά με τους σχεδιασμούς του για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, πριν αρχίσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις με το κουαρτέτο.

«Σκοπός της μεταρρύθμισης είναι η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να γίνει πιο ορθολογικό και δίκαιο και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του και παράλληλα να διασφαλίζεται ο αναδιανεμητικός του χαρακτήρας», δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε επίσης ότι:

– Καθιερώνεται εθνική σύνταξη με «ρήτρα ανάπτυξης».

– Η εθνική σύνταξη χορηγείται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι σύνταξη παίρνουν όλοι, ακόμα και οι μακροχρόνια άνεργοι.

– Στην εθνική σύνταξη θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη με ενιαίο συντελεστή αναπλήρωσης επί του μισθού ή του εισοδήματος.

– Οι εισφορές θα υπολογίζονται ανάλογα με το μισθό ή το ειςόδημα

– Θα υπάρχουν Ενιαίοι κανόνες για τον υπολογισμό των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων

Στην συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ την Τετάρτη υπό τον Γ. Δραγασάκη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η πρόταση ώστε μέσα στις προσεχείς μέρες να λάβει αποφάσεις το Υπουργικό Συμβούλιο

Συνεδρίαση ΚΥΣΟΙΠ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα του ασφαλιστικού θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη.

Το θέμα του ασφαλιστικού αποτελεί το βασικό «αγκάθι» της επόμενης περιόδου για την κυβέρνηση, που θα κληθεί με συρρικνωμένη την κοινοβουλευτική της δύναμη να το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.

Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προϊδεάσει για την πρόσκληση που θα απευθύνει στην αντιπολίτευση για εθνικό διάλογο επί σειράς θεμάτων, με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας αυτής.

Στόχος είναι η συνεννόηση με την αντιπολίτευση, και εφόσον είναι εφικτό, αυτή να μεταφραστεί και σε ψήφους στη Βουλή. Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αποφύγει διαρροές ψήφων από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που πλέον αριθμούν 153 βουλευτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συζήτηση για το τι θα προβλέπει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αρχίζει από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk