Για έναν μήνα οι φίλοι της ισπανικής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να μυηθούν βαθιά στα μυστικά της χάρη στις εκδηλώσεις που οργάνωσε το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ στις 5 Οκτωβρίου διοργανώθηκε σεμινάριο για τάπας στο ξενοδοχείοAthenaeum Intercontinental με τους συμμετέχοντες να τα απολαμβάνουν δια χειρός του ισπανού σεφRaúl del Moral. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, το ίδρυμα Fundación del Jamón Serrano παρέθεσε μια μικρή παρουσίασηγια το jamón serrano, το κορυφαίο αυτό προϊόν της ισπανικής κουζίνας.
Το ίδιο βράδυ διοργανώθηκε δείπνο με ισπανικά εδέσματα και κρασιά, ενώ παράλληλα έγινε και προβολή του ντοκιμαντέρ «Food from Spain».
Σημαντική επίσης δραστηριότητα του φεστιβάλ ήταν η διοργάνωση της εβδομάδαςισπανικών τάπας, στην διάρκεια της οποίας σε καθημερινή βάση διάφορα εστιατόρια της πόλης μυούσαν το κοινό στην καρδιά της ισπανικής κουζίνας.



