Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό

Με βασικό θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τον καθορισμό νέων συντάξεων συνέρχεται στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Με βασικό θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τον καθορισμό νέων συντάξεων συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Κατά την συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για τις προτάσεις που επεξεργάζεται και οι οποίες, μετά τις διαβουλεύσεις και με τους θεσμούς αναμένεται να προωθηθούν στη Βουλή μέσα στον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κατρούγκαλος εισηγήθηκε ως κατώτατο ποσόν τα 384 ως 392 ευρώ, στο οποίο θα προστίθεται ένα ανταποδοτικό τμήμα των εισφορών κάθε ασφαλισμένου.

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί εάν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν στο νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης ή θα παραμείνουν ως ξεχωριστό τμήμα.

Από την άλλη πλευρά, η σχεδιαζόμενη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών δημιουργεί προβληματισμό, μετά την αρνητική στάση των εκπροσώπων των θεσμών.

Εξ΄αλλου, προκειμένου να βρεθεί το ποσό των 900 εκατομμυρίων ευρώ για να κλείσει η τρύπα για το 2016 η κυβέρνηση εξετάζει και άλλα μέτρα, όπως η διασύνδεση ενός μέρους της γενικής φορολογίας απευθείας με τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των ταμείων, αλλά και η μεταφορά εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, προτάσεις που πάντως πρέπει να περάσουν έτσι κι αλλιώς από τους εκπροσώπους των δανειστών.

ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στους στόχους της μεταρρυθμισης που προωθεί, όπως τους έχει αναφέρει και παλαιότερα στο δημόσιο διάλογο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα νούμερα, όπως υποστήρινα στελέχη της ΠΓ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk