Σταϊνμάιερ: Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του

«Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του».Με αυτή την ρήση, στα ελληνικά, άρχισε την ομιλία του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. «Αλάνθαστος δεν είναι κανείς στην Ευρώπη, ούτε οι Έλληνες ούτε οι Γερμανοί» πρόσθεσε.

«Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του».Με αυτή την ρήση, στα ελληνικά, άρχισε την ομιλία του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

«Αλάνθαστος δεν είναι κανείς στην Ευρώπη, ούτε οι Έλληνες ούτε οι Γερμανοί» πρόσθεσε ο κ. Σταϊνμάιερ, τονίζοντας ότι ως καλός φίλος βρίσκεται σήμερα στη χώρα μας και ως καλός φίλος έγινε δεκτός «σε μία εποχή που για την Ελλάδα και για όλους μας στην Ευρώπη δεν είναι μια καλή εποχή».

Ο κ. Σταϊνμάιερ έκανε μία αναφορά στη δεκαετία του ’70 και στη γνωριμία του με τον Έλληνα ομόλογό του τον οποίο συνεχάρη για την διδασκαλία και την εργασία του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά καθώς και για την οργανωτικότητά του, τονίζοντας ότι ο Νίκος Κοτζιάς διακρινόταν ως «αγωνιστής της ελεύθερης γνώμης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία.

«Οι διαφορετικές απόψεις είναι η βάση των αξιών μας στην ΕΕ», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ επισημαίνοντας ότι η σημερινή τιμή του Πανεπιστημίου προς το άτομό του δεν εκλαμβάνεται ως προσωπική από τον ίδιο αλλά ως ένας επιπλέον λόγος για να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για μία καλύτερη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk