Στ. Θεοδωράκης: Στα λίγα καλά θα λέμε «ναι»

«Εμείς δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αλλά ούτε μας ενθουσιάζουν οι γραφικές σας προσεγγίσεις. Στα λίγα καλά θα λέμε ‘ναι’. Στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του «σαν να ήταν ο νικητής των εκλογών».

«Εμείς δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αλλά ούτε μας ενθουσιάζουν οι γραφικές σας προσεγγίσεις. Στα λίγα καλά θα λέμε ‘ναι’. Στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Οι 11 βουλευτές του Κινήματος μας με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα θα κάνουν τα πάντα για να περισώσουν όσα λογίζονται πολύτιμα στην ζωή μας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, καλώντας τον πρωθυπουργό να «μαζέψει ορισμένα στελέχη του» τα οποία επιτίθενται, όπως υποστήριξε, με ανοίκειο τρόπο απέναντι στο Ποτάμι.

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε επί μακρόν «λες και το 4 να ήταν 40» αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματός, με τη μορφή του τι θα έκανε εάν ήταν στην κυβέρνηση.

Έτσι, πρότεινε, μεταξύ άλλων, μικρότερη κυβέρνηση 20 ατόμων, απομάκρυνση των κομματικών διοικήσεων, επέκταση της Διαύγειας σε κάθε πτυχή του δημοσίου, δημιουργία μιας ενιαίας ΔΟΥ φυσικών προσώπων, για όλη την Ελλάδα και για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους., απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι €30.000, από τον βραχνά του ΦΠΑ, κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, αποκρατικοποιήσεις, μηδενική φορολογία για 5 χρόνια για νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πάνω από 100 θέσεις εργασίας, ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος , ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κ.ά

Εξάλλου ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε την ανάγκη να είναι αναθεωρητική η επόμενη Βουλή και «να αναθεωρηθούν τα άρθρα περί ευθύνης υπουργών και ασυλίας βουλευτών έτσι ώστε τα αδικήματα που διαπράττουν οι υπουργοί και οι βουλευτές να τιμωρούνται όπως και των υπολοίπων πολιτών.»

Τόνισε επίσης την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και το το πρώτο κόμμα να έχει ένα προβάδισμα ανάλογα με το ποσοστό του.

«Προτείνουμε την σύσταση μιας επιτροπής επαϊόντων και όχι κομματικών στελεχών που μέσα σε έξη μήνες θα εκπονήσει ένα σχέδιο για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος. Σύνταγμα, κανονισμός της Βουλής και εκλογικός νόμος μαζί» τόνισε.

«Ας παραδεχθούμε κάτι που όλη η κοινωνία λέει. Αυτό το σύστημα είναι νεκρό – κοστίζει πολύ και κυρίως παράγει λάθη. Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία να πάρουν θέση» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk