Σερβία σε Τσίπρα: Να καταψηφίσετε την ένταξη Κοσόβου στην UNESCO

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο σέρβος ομόλογός του ζήτησε να καταψηφίσει η Αθήνα την πρόταση ένταξης του Κοσόβου στην UNESCO.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο σέρβος ομόλογός του ζήτησε να καταψηφίσει η Αθήνα την πρόταση ένταξης του Κοσόβου στην UNESCO.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της σερβικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι «οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για όλα τα περιφερειακά ζητήματα, δίνοντας έμφαση στο θέμα του Κοσόβου, όπου ο πρωθυπουργός Βούτσιτς παρακάλεσε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να μην ψηφίσει η Ελλάδα υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στην UNESCO».

Στη μακρά τηλεφωνική συνομιλία εξετάστηκε επίσης το προσφυγικό, για το οποίο συμφωνήθηκε να να υπάρξει καλύτερος διμερής συντονισμός.

Συζητήθηκαν ακόμη θέματα οικονομικής συνεργασίας και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Οι δύο πρωθυπουργοί, αναφέρεται στην ανακοίνωση, συμφώνησαν «να αποτελέσει η παραδοσιακή φιλία Ελλάδας και Σερβίας τη βάση των μελλοντικών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών».

Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί επίσημα το Βελιγράδι μέσα στους επόμενους τρεις-τέσσερεις μήνες, καταλήγει το ανακοινωθέν του γραφείου Τύπου της σερβικής κυβέρνησης.

Η 197η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO αρχίζει την Τετάρτη στο Παρίσι και θα ολοκληρωθεί στις 22 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκειά της αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση και η πρόταση που κατέθεσε η Αλβανία για ένταξη του Κοσόβου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk