Μουζάλας: Εντός διμήνου θα λειτουργούν τα «hot spots» στην Ελλάδα

Ζούμε το μεγαλύτερο κύμα προσφυγικών ροών που έχει ποτέ γνωρίσει η Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας. Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι στο θέμα του προσφυγικού υπάρχει το ευρωπαϊκό, διεθνές και εθνικό δίκαιο και μόνο έτσι πρέπει να ερμηνεύεται.

Ζούμε το μεγαλύτερο κύμα προσφυγικών ροών που έχει ποτέ γνωρίσει η Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι στο θέμα του προσφυγικού υπάρχει το ευρωπαϊκό, διεθνές και εθνικό δίκαιο και μόνο έτσι πρέπει να ερμηνεύεται, τουλάχιστον από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου.

O κ. Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΕ αναγνώρισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό που συμβαίνει επί ελληνικού εδάφους, διαθέτοντας και στα σχετικά κονδύλια.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα, συνέχισε ο υπουργός, είναι το γεγονός ότι η ΕΕ μελετά το να «πηγαίνει» η ίδια σε χώρες όπως, η Τουρκία και να καταγράφει τους πρόσφυγες, ώστε να μην εμπλέκονται οι δουλέμποροι και να επιβαρύνονται τα νησιά.

Η ελληνική πλευρά έχει αναλάβει το θέμα των «hot spots», τα οποία σε ένα δίμηνο θα λειτουργούν, δεσμεύθηκε ο κ. Μουζάλας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk