Φ.Γεννημματά: Φοβάμαι ότι θα οδηγήσετε τη χώρα σε νέο αδιέξοδο

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας «εικονικής πραγματικότητας» μέσω των προγραμματικών δηλώσεων, τη στιγμή που τα πραγματικά προβλήματα είναι τεράστια, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ.Γεννηματά. «Φοβάμαι ότι θα οδηγήσετε τη χώρα σε νέο αδιέξοδο», τόνισε κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη και νέα εξόχως υφεσιακά μέτρα. Διαφωνούμε ριζικά και δεν στηρίζουμε αυτές τις αδιέξοδες πολιτικές, τόνισε. «Η ελπίδα δεν πέθανε απλώς πλέον δεν την εκφράζετε εσείς» κατέληξε η Φ.Γεννηματά.

Επίθεση στην κυβέρνηση για μεγάλα και ωραία λόγια και προσπάθεια δημιουργίας «εικονικής πραγματικότητας» μέσω των προγραμματικών δηλώσεων, τη στιγμή που τα πραγματικά προβλήματα είναι κρίσιμα και τεράστια εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Φτάνει πια με τα ωραία λόγια και τις περήφανες αναφορές σε δήθεν εθνική αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια δεν είναι τα μεγάλα λόγια, που ανακαλείς την επόμενη μέρα. Χρησιμοποιείτε το ‘παράλληλο πρόγραμμα’ ως το καινούργιο σας ‘παραμύθι’. Γενικότητες για ‘ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη’, ψέλλισμα μόνο για τα δύσκολα μέτρα που έρχονται» είπε η κυρία Γεννηματά.

«Φοβάμαι ότι θα οδηγήσετε τη χώρα σε νέο αδιέξοδο, σε μερικούς μήνες θα φθάσατε σε χειρότερο σημείο από αυτό που μας φέρατε τον Ιούνιο», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου για την αναγκαία ανάπτυξη, αλλά και για μεταρρυθμίσεις «μόνο στα λόγια και όχι στην πράξη».

Εκτενή αναφορά έκανε στις προβλέψεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού, που «με την φοροκαταιγίδα, και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών αποκαλύπτει την σκληρή αλήθεια» και στα εξόχως υφεσιακά μέτρα που περιέχει η συμφωνία με τους δανειστές, στα οποία «θα μας βρείται απέναντι».

«Μην αναζητάτε σε εμάς αφελείς συνενόχους και πρόθυμες εφεδρείες» τόνισε η κυρία Γεννηματά σε άλλο σημείο, κόβοντας τη γέφυρα -πριν καλά-καλά τη ρίξει ο πρωθυπουργός- για συμμαχία.

Η κυρία Γεννηματά, υπογράμμισε τις θέσεις και τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ και τα μεγάλα «όχι» τα οποία θα υπερασπιστεί (όχι σε ομαδικές απολύσεις, συντάξεις πείνας, εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών, επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας).

Επανέλαβε δε αρκετές φορές την κατηγορία στην κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τους αγρότες και τους συνταξιούχους.

«Η στροφή στο ρεαλισμό, την οποία δήθεν επιδιώκει ο κ. Τσίπρας, δεν συνοδεύεται από μια προοδευτική πολιτική. Δεν μπορείτε να βρείτε ούτε “ισοδύναμα” για να προστατεύσετε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τη μεσαία τάξη. Ακόμη και το 23% στην εκπαίδευση το αντιμετωπίσατε με επικοινωνιακό τρικ. Το οποίο θα αποκαλυφθεί σύντομα, όταν περάσει το «πάγωμα» και έρθει η ώρα της «απόψυξης» των μέτρων. Και αφήστε τις αστειότητες σαν και αυτές που ακούσαμε χθες από τον Υπουργό Πολιτισμού. Γι’ αυτό χθες ο κ. Τσίπρας εξαίρεσε από τις προτεραιότητες του στην διαπραγμάτευση τους αγρότες και τους συνταξιούχους. Τους εγκατέλειψε» τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk