Στρατούλης: Εθνικής υποτέλεια η παραχώρηση αεροδρομίων-λιμανιών

«Μέγα σκάνδαλο» και «πράξη εθνικής υποτέλειας» χαρακτήρισε την προώθηση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος περιόδευσε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής κλιμακίου της Λαϊκής Ενότητας.

«Μέγα σκάνδαλο» και «πράξη εθνικής υποτέλειας» χαρακτήρισε την προώθηση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος περιόδευσε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής κλιμακίου της Λαϊκής Ενότητας, μαζί με τις πρώην βουλευτίνες Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννη Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου.

Ειδικότερα για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ο κ. Στρατούλης πρότεινε να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα και η Λαϊκή Ενότητα θα καλέσει τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών να ψηφίσουν όχι στην παραχώρηση.

Τόσο για το θέμα των αεροδρομίων, όσο και των λιμανιών, η Λαϊκή Ενότητα θα προσπαθήσει να παρεμποδίσει την παραχώρησή τους με πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΛΘ και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Το λιμάνι πρέπει να παραμείνει όχι μόνο υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό και λαϊκό έλεγχο, είπε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε:

«Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, πρωτοφανές για την ιστορία της χώρας μας ότι εκχωρούνται οι λιμενικές υποδομές. Θεωρούμε ότι τέτοια εκχώρηση λιμανιών, όπως ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη, δεν έχει γίνει ούτε στις δύσκολες περιόδους της αποικιοκρατίας. Είναι μια πράξη εθνικής υποτέλειας η οποία πλήττει βαθύτατα και την εθνική μας κυριαρχία, αλλά, κυρίως, και τις αναπτυξιακές προοπτικές και δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων».

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων και ο κ. Στρατούλης είπε ότι η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ αυτών και της Θεσσαλονίκης, είναι ένα «βαρύτατο πλήγμα» στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας για ανάπτυξη του τουρισμού και «δίνει τη δυνατότητα στους Γερμανούς να καθετοποιήσουν το τουριστικό προϊόν προς όφελός τους».

Η μόνη που θα ωφεληθεί είναι η γερμανική πολυεθνική εταιρία, στην οποία θα παραχωρηθούν τα αεροδρόμια και στην Ελλάδα θα μείνουν «ψίχουλα», επισήμανε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk