Παυλόπουλος: Γελοιοποιούνται όσοι αμφισβητούν την Μακεδονία

«Όσοι αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο από την απελευθέρωση της Ελασσόνας.

«Η επέτειος του δήμου Ελασσόνας δείχνει σε εμάς, τους έλληνες, τον δρόμο της ενότητας. Και, συνακόλουθα, του εθνικού χρέους υπέρβασης κάθε διχόνοιας καθώς και κάθε μικρόψυχης πολιτικής, κομματικής ή άλλης σχετικής διαφοράς, ιδίως όταν καλούμεθα να επιτύχουμε κρίσιμους εθνικούς στόχους» υπογράμμισε κατά την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη Ελασσόνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος βρήκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα προς πάντα ενδιαφερόμενο υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει ελληνική».

Αναφορά που έκανε, ορμώμενος από το γεγονός ότι η απελευθέρωση της Ελασσόνας επέτρεψε στην συνέχεια, την ανακατάληψη των στενών του Σαρανταπόρου και -μετά την απελευθέρωσή της- την εκ νέου απόδοση του συνόλου της Μακεδονίας στον Εθνικό Κορμό.

«Όσοι αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πριν από όλα, τόνισε, η επέτειος αυτή μας παρακινεί να τιμούμε τους πρώτους νεκρούς –μαζί με εκείνους της Στρατιάς της Ηπείρου που, την ίδια μέρα, κατέλαβαν το Γρίμποβο κοντά στην Άρτα- κατά τον ιερό αγώνα για την απελευθέρωση των τότε υπόδουλων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ελληνικών εδαφών.

Πέραν τούτου, προσέθεσε, η ως άνω επέτειος δείχνει σ’ εμάς, τους Έλληνες, τον δρόμο της ενότητας. Θυμίζοντάς μας, ταυτοχρόνως, ότι η μακραίωνη και ένδοξη Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα και πολύ πιο σημαντικά απ’ όσα θα μπορούσαν να μας διχάσουν.

Μάλιστα με αφορμή το σχόλιο του δημάρχου για την ευρωπαϊκή θέση της χώρας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη που είναι ο φυσικός της δρόμος και θα την οδηγήσει στο ξέφωτο του μέλλοντος. Ωστόσο προσέθεσε ότι θα πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να παλέψουν για να αποκαταστήσουν τις αρχές και τις αξίες της γιατί χωρίς αυτές η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει. Πολλώ μάλλον, όπως παρατήρησε, που αυτές οι αρχές και οι αξίες δεν είναι άλλες από αυτές της ελληνικής δημοκρατίας και του ελληνικού πολιτισμού. «Εμείς μπολιάσαμε την Ευρώπη. Σε αυτό πρέπει να μείνουμε και να διεκδικήσουμε μέσα στην Ευρώπη τη θέση που μας ανήκει αλλά παλεύοντας για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού» επεσήμανε.

Ο κ Παυλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός ότι η απελευθέρωση της Ελασσόνας επέτρεψε στην συνέχεια, την ανακατάληψη των στενών του Σαρανταπόρου και -μετά την απελευθέρωσή της- την εκ νέου απόδοση του συνόλου της Μακεδονίας στον Εθνικό Κορμό.

«Της Μακεδονίας που, ως κοιτίδα του Πολιτισμού και της Ανδρείας των Ελλήνων, ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική», υπογράμμισε εμφατικά και προσέθεσε:

«Όπως τόνισα και κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, οι μεν κιβδηλοποιοί και παραχαράκτες της ιστορίας, οι οποίοι τολμούν να αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους. Εκείνοι δε οι οποίοι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας, τους παρακολουθούν αδιάφοροι –και πολύ περισσότερο «συμπαθούντες»- εκτίθενται ανεπανορθώτως ως, άμεσοι ή έμμεσοι, συνεργοί στο ανοσιούργημα του βιασμού της ιστορίας. Το οποίο, σημειωτέον, δεν υπόκειται σε πολιτική ή άλλη παραγραφή.»

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά για την τιμή που του επεφύλαξε ο Δήμος Ελασσόνας και διαβεβαίωσε ότι θα εξαντλήσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του για να αρθεί στο ανάλογο ύψος αυτής της τιμής.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας παρέδωσε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης καθώς και το σύμβολο της πόλης.

Ακολούθως ο κ Παυλόπουλος επισκέφθηκε τη Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας και εν συνεχεία θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που παρατίθεται προς τιμή του από τον δήμαρχο Ελασσόνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk