Διεθνής Υποτροφία της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας

Στις 7 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η επιλογή των ελλήνων υποψηφίων για τη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία» (IPS) της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής (Bundestag).

Στις 7 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η επιλογή των ελλήνων υποψηφίων για τη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία» (IPS) της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής (Bundestag).
Με την ευκαιρία αυτή στις 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί (09.30 π.μ) στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας ενημερωτική εκδήλωση της γερμανικής αντιπροσωπείας και, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, του Γ.Γ. του Ιδρύματος της Βουλής, καθηγητή κ. Παύλου Σούρλα, για την ενημέρωση του ελληνικού κοινού σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα.
Της γερμανικής αντιπροσωπείας θα ηγείται ο βουλευτής, κ. Αλεξάντερ Ούλριχ (Die Linke). Σε αυτή θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου, καθηγητής Δρ Γιαν-Χέντρικ Ολμπερτς. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα η γερμανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής και της παιδείας.
Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή προγράμ-ματος IPS συνολικά 120 υπότροφοι από 41 κράτη θα έχουν από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016 την ευκαιρία να γνωρίσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα της Γερ-μανίας. Στόχος του προγράμματος είναι η παρακολούθηση των πολιτικών και δημο-κρατικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων από κοντά. Οι υπότροφοι θα εργάζονται στο γραφείο ενός βουλευτή της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και θα έχουν εκτός αυτού τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια των πανεπιστημίων του Βερολίνου.
Όλα τα έξοδα ταξιδίου, διαμονής και ασφάλισης αλλά και το κόστος ενός μηνιαίου προγράμματος υποτροφίας καλύπτονται από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή.
Το ελληνικό σκέλος του προγράμματος τελεί τόσο υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελ-λήνων, όσο και της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής. Τα έντυπα συμμετοχής υποψηφίων στο πρόγραμμα IPS θα διατίθενται και φέτος από τον μήνα Δεκέμβριο στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφο-ρίες για το πρόγραμμα μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα: http://www.bundestag.de/ips.
Για την παρουσίαση της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe (Ομήρου 14-16) την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9.30 π.μ., οι ενδια-φερόμενοι δημοσιογράφοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας (pr-100@athe.auswaertiges-amt.de, Τηλ.: 210 7285225). Μετά τις ομιλίες οι εκπρόσωποι του τύπου θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk